Nota d’ACR: Tanca desafortunada al Castell

ACR valora molt negativament el tipus de tanca que el Govern Municipal PSC+ERC ha decidit instalar entorn del Castell de Rubí, encerclant l’espai escenari de Festa Major i Rubifolk i el futur parc arborètum.Sense entrar de moment en valorar la necessitat real del  projecte del govern local i els motius reals de configurar aquests terrenys del costat del Castell com una graderia amb escenari que es farà servir en molt poques ocasions, i com un arborètum amb arbres de 4 continents. I també sense entrar ara en el debat de si els espais públics de Rubí, com parcs i places, s’han d’anar tancant o han de quedar oberts a la ciutadania, sí que des d’ACR opinem amb contundència que el tipus de tanca que l’equip de govern ha escollit per tancar aquest espai és molt poc adequat.

Es tracta d’una tanca de xapa metàl·lica grisa i opaca d’uns 2 metres d’alçada amb moltes cantonades que encercla el 60% de tot l’entorn del Castell i que dona un aspecte de “presó” (criteri de molta gent) i  que sumat a les coloraines de les grades, produeix un contrast brutal amb el verd i els ocres naturals del turó del Castell.  A més a més, aquesta tanca grisa i opaca espatlla molt la visibilitat i la imatge del  paisatge del turó, de les noves zones verdes, com el nou Parc de l’Arborètum, sobretot des del carrer del propi Castell.

Alhora ens sorprèn comprovar que per la part del darrera del Castell, la tanca que hi ha és una altra, de filferro senzill, que és la típica utilitzada en molts altres llocs, i que no tapa la visibilitat.

També hem pogut comprovar que la tanca  no encercla completament  l’espai, ja que deixa un espai de pas per la zona propera al rierol de Can Xercavins. Això podria permetre fins hi tot l’entrada de gent i no ser vista des de fora.

Alternativa Ciutadana demanarà explicacions i responsabilitats al Govern respecte d’aquesta lamentable obra que s’ha fet pagada en part  pel segon Pla Zapatero (FEOSL) amb un pressupost total de 1.193.000 euros.

Alternativa Ciutadana de Rubí

Share

    Comentaris

Nom

Comentari