Manifest dels treballador/es d’Atenció Primària de Catalunya

Les Candidatures Alternatives del Vallés, entre les quals hi ha ACR, s’han unit al manifest dels treballador/es d’Atenció Primària de Catalunya que podeu trobar a continuació o baixant el document:

Manifest treballador/es Atenció Primària (320.35 kB)

Els treballadors i treballadores de l’Atenció Primària de Catalunya, reunits en assemblea el 5 de novembre de 2011 volem:
espai
 1. Defensar incondicionalment el model de sanitat pública, universal, de qualitat i equitativa. La salut és un dels pilars fonamentals de l’estat del benestar i no podem permetre renunciar-hi.
 2. Reclamar la responsabilitat del Govern en la protecció del dret a la salut, tal i com reconeixen la Constitució Espanyola i l’Estatut d’Autonomia de Catalunya.
 3. Denunciar el caràcter estructural i no conjuntural de les retallades que tenen com a objectiu introduir canvis que afecten a aquesta universalitat, equitat i eficiència de la sanitat pública.
 4. Pronunciar-nos en contra de l’entrada de capital privat en la gestió i organització de l’ICS que implicaria sotmetre la salut a les lleis del mercat.
 5. Exigir un posicionament ferm dels col·legis i societats científiques professionals davant de les decisions en política sanitària que es porten a terme.
 6. Animar a la resta de treballadors i treballadores dels Centres d’Atenció Primària perquè se sumin a les iniciatives que hem acordat en assemblea.
 7. Informar als ciutadans sobre els possibles efectes de les retallades en la seva salut.
 8. Recolzar les accions que es duguin a terme des de la ciutadania, per defensar la sanitat pública.
espai
En aquesta línea demanem al Govern de la Generalitat de Catalunya, als gerents, als directors d’Atenció Primària i als representants sindicals que escoltin i fomentin la participació dels treballadors i treballadores en les decisions que s’estan prenent.
espai
I demanem també un debat ampli i transparent sobre la política sanitària que impliqui al Govern, partits polítics, sindicats, professionals i ciutadans que aboqui a un gran pacte polític i social per la sanitat pública, en què l’Atenció Primària esdevingui la base del sistema sanitari com a garantia d’eficiència i universalitat.

FacebookBlogger PostGoogle GmailHotmailTwitterMySpaceYahoo MailShare

Articles relacionats:

 1. Document informatiu sobre atenció sanitària al Vallès Oest durant l’estiu
 2. Manifest d’ACR sobre la Diada Nacional de Catalunya
 3. Manifest d’ACR sobre la Diada Nacional de Catalunya 2014
 4. Manifest d’ACR sobre la Diada Nacional de Catalunya 2013
 5. El problema dels abocadors arriba al Parlament de Catalunya

    Comentaris

Nom

Comentari