Recollida de firmes de la Plataforma Rubí Sense Abocadors

15 febrer 2013, Afegir comentaris
Categories: Destacat, Medi ambient
Etiquetes: ,

Us informem de que la Plataforma Rubí Sense Abocadors ha engegat una campanya per recollir firmes per demanar que es tanqui l’abocador de Can Carreres i que no se n’obri un de nou a Can Balasc. Podeu donar el vostre suport firmant els fulls que hi ha al CRAC (c/Sant Joan,1) des d’avui mateix. Cal aconseguir el màxim de firmes!

Informem també s’ha convocat una segona trobada per recollir les al·legacions i coordinar les futures accions de protesta. La trobada tindrà lloc divendres 22 de febrer al Centre Rubinenc d’Alternatives Culturals (CRAC) a partir de les 19 h. De moment ja s’ha anunciat que hi haurà una primera manifestació el divendres 1 de març, que sortirà de la plaça de la Nova Estació a les 18h

Notícia Rubitv.cat aquí.

Notícia Ràdio Rubí: “La Plataforma contra els abocadors i l’Ajuntament coordinen l’oposició al PEU de Can Carreras i Can Balasc”

El Pla Especial Urbanístic (PEU) que afecta Can Carreras i Can Balasc no beneficia Rubí en cap sentit i Ajuntament i veïns s’han d’oposar al projecte amb totes les eines disponibles. Aquesta és la conclusió a la qual han arribat la Plataforma contra els abocadors i els representants municipals en la trobada d’aquest dijous, que ha reunit una seixantena de rubinencs.

La sessió ha tingut lloc a l’auditori de l’edifici Rubí Desenvolupament i ha reunit un nombre considerable d’assistents, segons l’opinió dels organitzadors. Especialment, considerant que la trobada s’ha convocat d’urgència amb només uns dies d’antelació.

I és que fa anys que els veïns de les urbanitzacions properes a l’abocador de Can Carreras suporten pudors i sorolls i no volen que l’activitat a aquest espai continuï sis anys més ni que es posi en marxa un altre abocador a l’extractiva de Can Balasc. Dos supòsits que contempla el PEU aprovat inicialment per la Generalitat i al qual, durant la reunió, veïns i Ajuntament han coincidit en la seva oposició total al text.

A més de coordinar una resposta al PEU amb l’equip de govern, la Plataforma ha convocat la trobada de manera que els veïns afectats hagin pogut fer arribar les seves peticions a la resta de grups polítics de l’Ajuntament. En aquest sentit, hi han assistit representants del Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC), Convergència i Unió (CiU), Iniciativa per Catalunya Verds- Esquerra Unida i Alternativa (ICV-EUiA) i Alternativa Ciutadana de Rubí (ACR).

El tinent d’alcalde de Planificació, Ecologia Urbana i Seguretat, Manolo Velasco, assegura que aquests dies, durant els quals es poden presentar al·legacions al PEU, són crucials: “El moment de dir el que hem de dir és ara [...] La problemàtica amb els abocadors ha estat una carrera i ara hem de fer l’sprint”.

Segons explica la Plataforma d’afectats pels abocadors, els veïns valoren que l’Ajuntament comparteixi les seves demanades. Amb la reunió d’aquest dijous, consistori i ciutadans estan al dia de la problemàtica de Can Carreras i Can Balasc. Ara, és moment de preparar les al·legacions conjuntes i particulars i, en definitiva, continuar la lluita.

Montse Rousse, membre del col·lectiu, explica que s’ha convocat una segona trobada per recollir les al·legacions i coordinar les futures accions de protesta. La trobada tindrà lloc divendres 22 de febrer al Centre Rubinenc d’Alternatives Culturals (CRAC) a partir de les 19 h. Pel que fa a futures accions de protesta, de moment s’ha convocat una primera manifestació pel següent divendres, és a dir, el dia 1 de març. La concentració sortirà a les 18 h de la plaça de la Nova Estació.

Recursos relacionats

FacebookBlogger PostGoogle GmailHotmailTwitterMySpaceYahoo MailShare

Articles relacionats:

  1. Urgent!: recollida de firmes en contra del projecte del Quart Cinturó
  2. Debat sobre el tema abocadors a Ràdio Rubí
  3. Convocatòria reunió de treball sobre la problemàtica dels abocadors de Rubí
  4. El “tema abocadors” no descansa per vacances
  5. ACR convenç l’Agència de Residus de Catalunya perquè vingui a Rubí a investigar els abocadors

    Comentaris

Nom

Comentari