Discurs d’ACR en l’Acte de Constitució de l’Ajuntament

15 juny 2007, Afegir comentaris
Categories: Altres

Primerament saludar a totes les regidores i regidors i a tot el personal de l’Ajuntament amb els quals treballarem aquests propers anys,

segonament felicitar a la Carme Garcia per haver estat escollida novament Alcaldessa de Rubí.

Seguidament dir que els dos regidors d’Alternativa hem votat en blanc segons es decidia i ens encarregava la nostra Assemblea del passat dia 9 de juny per què hem votat en blanc?

Les raons principals es fonamenten en l’experiència que hem tingut amb l’Equip de Govern en aquest mandat passat, dirigit per Vostè,

i per les coses que han passat i s’han fet, i per les que NO han passat i NO s’han fet, en aquests quatre anys,

què en general no ens han acabat de convèncer, ni deixat tranquils, ni creiem que hagin estat les millors per a la ciutadania,

i per això el novembre de 2006 Alternativa Ciutadana assembleàriament decidia tornar-se a presentar a les Eleccions, per estar quatre anys més influint en les decisions de l’Ajuntament.

Un dels aspectes principals que no ens ha convençut del govern que Vostè ha dirigit, és la poca sensibilitat i cura per la participació ciutadana en les decisions i activitats de l’Ajuntament,

Nosaltres defensem el plantejament de què la política no pot suposar només escollir cada 4 anys uns representants,

cal la màxima implicació continua dels ciutadans i aprofitar la seva diversitat i pluralitat per arribar a decisions d’ “alta qualitat” per a la Ciutat.

aquesta poca sensibilitat per la participació l’hem notada principalment:

Per altra banda, tot i que la informació en general ha millorat respecte els mandats anteriors, creiem que encara han de millorar molt més tots els aspectes informatius, a tall d’ exemple:

La gestió  de la plantilla municipal és un altre aspecte respecte del qual tenim i hem tingut importants discrepàncies

Evidentment s’han fet coses positives, i seria injust no reconèixer-ho.Però, fent balanç de tot plegat, i amb vista al futur, hem decidit aquest sentit de vot, en blanc.

Dir també que

des d’Alternativa tornarem a funcionar assembleàriament i respectant el nostre Codi Ètic.

Fer-vos veure que som l’ÚNIC Grup Municipal que ha renovat TOTS els seus regidors, en compliment de l’article 10 d’aquest Codi, que ens obliga a no poder tornar-nos a presentar per higiene política.

Farem oposició constructiva, reivindiquem l’importància dels Grups que fem Oposició. Aportarem idees i propostes alternatives per millorar Rubí a partir del nostre Programa de Treball i el que l’Assemblea vagi decidint en cada moment.  Sobretot en temes del POUM i Residu Mínim.

Fiscalitzarem la tasca del Govern i intentatarem informar de tot plegat a la ciutadania per apropar el consistori al poble.

Intentarem entrar els nostres precs i mocions amb força antelació, no l’últim dia, perquè creiem que el debat de les idees enriqueix les decisions.

Promourem la participació ciutadana i novament ens oferirem a les entitats per vehicular, si volen, les seves propostes cap a l’Ajuntament a través nostre.

Per tant farem moltes propostes per “democratitzar” l’Ajuntament de Rubí a partir de la revisió del Reglament Orgànic Municipal ROM.

Us fem saber que sovint us demanarem informació, i farem un seguiment exahustiu del compliment d’aquells acords de Ple què considerem positius per a la ciutat. Rigor que, evidentment també, us demanem sobretot a vosaltres mateixos, membres de l’Equip de Govern i Alcaldessa.

Us recordem també que encara que iniciem un nou mandat, són d’obligat compliment totes aquelles mocions del mandat anterior, com per exemple la moció sobre la transparència i publicació dels estudis i informes encarregats per l’Ajuntament, o la d’anar notificant l’estat d’execució de les mocions.

Ens trobem en l’anomenada “era digital”, en el segle 21, demanem per tant també que tota la documentació i informació que l’Ajuntament generi i passi als Grups Muncipals estigui en format DIGITAL, per ser pràctics i ecològics.

A partir d’això, fer-vos saber que Alternativa Ciutadana de Rubí en l’afany de millorar la seva participació interna està posant en marxa un projecte d’Assemblea Virtual Permanent a través d’internet, la qual es nodreix i treballa amb documents digitals.

Demanem també al futur Govern sensibilitat per a la conciliació de l’exercici de la política, la vida laboral i la vida personal, sobretot dels Grups que estarem a l’oposició, com nosaltres, els dos regidors d’ACR, que com que no creiem en la professionalització de la política municipal, donem exemple des d’ara i seguirem treballant pels matins en les nostres professions, i tindrem només part de les tardes per dedicar-nos a l’Ajuntament.

També avançar-vos, que com ja feien els dos ex-regidors, Vicenç Rabadan i  Falet Bosch, en Sergi i jo, per ètica i per principis, tampoc assistirem a actes que considerem purament protocolaris o que vagin contra els nostres ideals.

Votarem sempre segons les decisions de l’Assemblea, i el que pensi l’Assemblea que és millor pels ciutadans, no per altres motius, no per portar la contrària a ningú, no tenim hipoteques ni servituds amb ningú.

Demostrarem, un altre cop, que hi ha altres formes de fer política !

i

demostrarem, també, que es pot fer política amb molts menys diners !

Gràcies.

Share

    Comentaris

Nom

Comentari