ACR estalviarà 160.000€ a l’Ajuntament

11 octubre 2007, Afegir comentaris
Categories: Altres
Etiquetes:

Reducció en les Retribucions als Regidors:

El Ple de Juny de 2.007  va aprovar les retribucions que han de percebre els regidors de Rubí. L’acord assigna un sou de 32.400€/any al Regidor Portaveu d’ACR i un sou de 14.300€ al seu Regidor Portaveu-Adjunt.

L’Assemblea d’ACR del passat 6 d’octubre tenint en compte l’ideari i l’article 13 del Codi Ètic d’ACR, va decidir:

Això suposa un estalvi per l’erari públic, en tot el mandat, de més de 70.000 €.

Reducció en la Retribució del Grup Municipal:

L’Assemblea també va decidir que ACR renunciarà a cobrar el 40% de la retribució que li pertoca com a Grup Municipal amb dos regidors, que seria de 2.500€/mes segons es va aprovar en el Ple de juny passat.

Aquesta reducció de 1.000€/mes s’ha calculat tenint en compte les despeses fetes en l’anterior mandat i les previsions per aquests propers quatre anys.

No acceptació de l’ “Assessor Poltic”

L’equip de Govern arribava també el juny passat a un acord amb els grups de CiU,PP i IC-V-EuiA, pel qual l’Ajuntament pagaria 12.000 €/any a cadascun del grups de l’oposició en concepte d’ “assessor polític”.

L’ “assessor polític” es tracta d’una persona escollida a dit per cada Grup de l’oposició per  treballar pel partit una mitja jornada aproximadament.

ACR entén que aquesta figura d’”assessor polític” és clarament un càrrec de confiança política, que en aquest cas no treballa pel Govern sinó per un partit de l’oposició.

ACR està en contra dels càrrecs de confiança política, per tant per cohèrencia no accepta l’ “assessor polític” que ofereix l’Ajuntament, esalviant així uns 45.000 € al llarg del mandat.

ACR es recolça amb la feina voluntària dels seus membres per tirar endavant les seves activitats polítiques.

ACR considera que l’ “assessor polític” forma part de l’estratègia de càrrecs de confiança dels partits convencionals, i que sovint són persones que tot i haver-se presentat  en les llistes electorals, no han entrat a l’ajuntament, per voluntat dels electors, i a més ACR insisteix en que aquests “assessors” no aporten cap millora a l’administració pública.

En el millor del casos són empleats dels partits pagats per l’administració, per tant pagats per tots !.

Per tant en aquest mandat, ACR estalvia a l’Ajuntament de Rubí:

ESTALVI d’ACR a l’Ajuntament

2.007 – 2.011

reducció retribució

ACR

retribució

altres partits

renuncia Regidor Portaveu 70.000 € 56% 14.300 €/mes 32.400 €/mes
renuncia Grup Municipal 45.000 € 40% 1.500 €/mes 2.500 €/mes
renuncia Assessor Polític 45.000 € 100% 0 €/any 12.000 €/any
TOTAL ESTALVIAT 160.000 € (= 27 milions Ptas)

ACR es pregunta si els altres partits fessin el mateix , de quants recursos adicionals disposaria Rubí per inversions i millores ?

Doncs si la resta de partits fessin el mateix que ACR, l’Ajuntament disposaria de quasi

1 MILIÓ d’euros més, amb aquesta quantitat hi haurien recursos pera polítiques socials, per accelerar els equipaments que ens falten, per a la protecció del mediambient, per mantenir el patrimoni,…

ACR troba incoherent que altres partits d’esquerres que estan a l’Ajuntament de Rubí, enlloc de treballar de maneres més austeres per beneficiar la ciutadania, signin pactes per blindar i incrementar el finançament públic a l’esfera política, escanyant la capacitat inversora del consistori.

ACR compleix així amb el seu compromís i amb el seu discurs de que:

“es pot fer política amb molts menys diners”

Share

    Comentaris

Nom

Comentari