Bicicletada de les Candidatures Alternatives del Vallès.

09 Juliol 2008, Afegir comentaris
Categories: CAV

El proper diumenge dia 13 de juliol, tindrà lloc la Primera Bicicletada comarcal de les Candidatures Alternatives del Vallès (CAV).

En aquest acte confluiran a Ripollet caravanes de ciclistes procedents de diferents punts de la comarca (Castellar, Rubí, Sabadell, Badia, Cerdanyola…) per a reivindicar una altra cultura de la mobilitat: anar a peu i anar en bici.

Aquest acte s’emmarca dins de la campanya de les CAV per una altra cultura de la mobilitat. Per a Jacint Padró, conseller Comarcal de les CAV i regidor a l’Ajuntament de Ripollet, “si apostem per una altra cultura de la mobilitat, per força hem de potenciar dos mitjans altament sostenibles i ecològics: la bicicleta i l’anar a peu. Les nostres ciutats pateixen grans mancances al respecte; no existeixen itineraris segurs per anar en bici per la ciutat i per a desplaçar-se a les ciutats veïnes. En aquest context la bicicleta queda relegada a un ús recreatiu, que està sent massiu, però ha de competir amb els cotxes i els vianants per a poder ser un mitjà de transport per anar a treballar o per la vida diària”.

Per tot plegat des de les CAV en l’acte de diumenge que ve volem reivindicar que les administracions facin les inversions necessàries per tal que la bicicleta i el caminar siguin mitjans de mobilitat per la vida diària. Això vol dir:

·        carrils bicis segurs a les ciutats,

·        carrils bicis interurbans

·        itineraris per a bicis fins als polígons industrials,

·        camins segurs per anar a peu dins de la ciutat i fora d’ella,

·        l’adequació i perllongament de les vies verdes del Vallès, no només com a corredors biològics, sinó també com a espais lliures de cotxes, per anar a peu i en bici.

La concentració a Ripollet serà a les 11,30 hores al Parc del Riu Ripoll, allí ens reunirem amb els ciclistes procedents dels diferents punts de la comarca i iniciarem un recorregut urbà per Ripollet. Aquest recorregut acabarà davant del Centre Cultural cap a les 12,15, on farem l’acte de cloenda.

L’acte comptarà amb  la participació de membres de l’associació “Bicis-chopper”, els quals posaran la nota de color amb les seves bicis espectaculars.

Share

    Comentaris

Nom

Comentari