Geotag Icon Show on map

Nova Normativa de Protecció Civil i requalificació de l’Escardívol

18 maig 2009, Afegir comentaris
Categories: Urbanisme
Etiquetes: ,

Us fem arribar la consulta (veure carta a sota) que des d’ACR li hem fet al Secretari General d’Interior de la Generalitat, Joan Boada (ICV), respecte de la nova normativa de Protecció Civil per futurs plans urbanístics que té  l’interès de vetllar per la seguretat de les persones, no permetent construïr en zones on hi hagi risc d’inundacions, químic o nuclear.

Us  suggerim escoltar el fitxer mp3, que es unl tall de l’entrevista del passat dijous 7 de Maig al programa de RAC1, el Món a RAC1, on Jordi Basté pregunta a Joan Boada, sobre els nous criteris que han d’entrar en vigor immediatament per futurs plans urbanístics en zones on hi hagi risc d’inundacions, químic o nuclear.

Normativa zones inundables – Joan Boada – RAC1

Assumpte: Normativa de Protecció Civil i requalificació en zona inundable del POUM de Rubí

Benvolgut Joan Boada,

el nou Pla d’Ordenació Urbana (POUM) de Rubí, aprovat inicialment el 20 de maig de 2008, permet en el Pla de Millora Urbana: PMU 4.2, requalificar un espai de Rubí, anomenat L’Escardívol, per contstruir-hi 227 habitatges.

Aquest espai, en el qual ara no hi ha habitatges, està tocant a la riera de Rubí, i és on la rierada del 1962 va matar-hi més de 500 persones.

I l’Agència Catalana de l’Aigua el té qualificat actualment de ZONA INUNDABLE segons la PLANIFICACIÓ DE L’ESPAI FLUVIAL DE LES CONQUES DEL BAIX LLOBREGAT I ANOIA de Desembre de 2005 (plànol 4D fulla 83) de la Generalitat,

I l’informe Executiu RISKCAT Els Riscos Naturals a Catalunya,  senyala també L’Escardívol com a zona d’ Afectació GREU.

Sabem que la Comissió de Protecció Civil que dirigeixes, està redactant una Normativa de Protecció Civil que pot prohibir la construcció d’habitatges en zones en risc d’inundació.

Per tot això et demanem sisplau:

  1. el redactat complert d’aquesta Normativa de Protecció Civil realtiva a zones amb risc d’inundació
  2. quan entrarà en vigor aquesta Normativa
  3. si aquesta nova Normativa aplicaria pel cas d’una zona com la de l’Escardívol de Rubí
  4. si es podria aplicar al POUM de Rubí, el qual ha passat ja la fase d’aprovació inicial

En espera de la teva resposta,

Cordialment,

Jordi Giménez

Share

    Comentaris

Nom

Comentari