Precs d’ACR al Ple de maig 2009

28 maig 2009, Afegir comentaris
Categories: Mocions i precs al Ple
  • Serveis vigilància i seguretat dependències municipals: demanem conèixer quins són els criteris que l’Ajuntament aplica per decidir si es posen o no serveis de vigilància i seguretat en les dependències municipals. Quina persona pren aquestes decisions? i amb quin criteri es seleccionen les empreses contractades per aquest servei?
  • Col·lapse Jutjats de Rubí: coneguda la informació de que els Jutjats de Rubí estant col·lapsats, ja que segons el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya tenen el doble de peticions del que seria recomanable , tot i haver posat en marxa fa poc el Jutjat numero 7, i que per tant els assumptes civils, com el temes de violència de gènere no es poden atendre amb prou rapidesa i qualitat. Vist que els nous Jutjats encara tardaran a construir-se, demanem que l’Ajuntament insti als òrgans pertinents a resoldre aquesta greu situació el més ràpid possible, sigui fent el que proposa la Jutgessa Degana de crear més jutjats, reforçar la plantilla de funcionaris o amb altres mesures.
  • Nova incineradora, nou dipòsit de residus metropolitans, Rubí i Can Balasc: vist que el nou Pla Metropolità de Residus estableix la construcció d’una nova incineradora de residus de 450.000 tones anuals i un nou dipòsit o abocador de bales, en algun lloc que no s’ha comunicat, i que podria ser Rubí, volem conèixer el més aviat possible si ens poden posar en el nostre municipi algun d’aquests equipaments, per tant demanem : 1) ha parlat el Govern amb la Generalitat o alguna altra entitat d’aquest tema? 2) quina informació té el Govern sobre la possibilitat de que s’instal·lin a Rubí aquests equipaments? 3) quina és la postura del Govern quant a, eventualment, acceptar que s’hi instal·lin aquests equipaments? 4) quina és l’actual situació  jurídico-legal de l’Ajuntament amb els propietaris i explotadors de l’extractiva  de Can Balasc, on fa anys s’hi havia previst també posar un abocador i una incineradora? 5) demanem que el Govern mantingui ben informats a tots els Grups de l’Oposició respecte d’aquest tema
  • Comunicació excavacions arqueològiques: demanem que s’estableixi un procés i uns responsables per tal que qualsevol excavació arqueològica que es faci a Rubí quedi documentada a l’Ajuntament i es comuniqui amb brevetat a les entitats museístiques que tenim, de forma que puguin fer un seguiment del que es va trobant i no hagin d’anar a Barcelona a consultar el que s’ha trobat a Rubí
  • Trobada estatal de ciutats educadores: demanem saber si algun membre del Govern  i si algun treballador de l’Ajuntament va assistir  a la trobada estatal de ciutats educadores de Granollers titulada “L’educació com a eix per a la transformació de les ciutats”celebrada aquest mes de maig.
  • Desmantellament  Servei Mediació de la Policia a les escoles: volem que ens confirmeu si és cert que el Servei de Mediació que estava funcionant a les Escoles i Instituts, públics i concertats, depenent de la Policia Municipal i que tenia com a objectiu Promoure la Mediació com a forma de Resolució de conflictes,s’ha desmantellat. Si  això és cert, volem saber en base a quins arguments s’ha pres aquesta decisió? i quina alternativa s’ha oferit a les escoles i instituts?
Share

    Comentaris

Nom

Comentari