les CAV apleguen 450 persones per defensar el dret a circular en bicicleta amb seguretat.

13 juliol 2009, Afegir comentaris
Categories: CAV

Les Candidatures Alternatives del Vallès – CAV van aplegar ahir diumenge 450 bicicletes en defensa dels camins, les vies verdes i els carrils bici al Vallès segurs.

Aquesta ha estat la segona edició de la bicicletada de les CAV, que l’any passat es va celebrar a Ripollet. En aquesta ocasió la cita ha estat a Sabadell, però hi ha participat biciclistes procedents de Rubí, Cerdanyola del Vallès, Badia del Vallès, Ripollet i Castellar del Vallès. També hi ha participat membres de l’associació “Bicis – Chopper”, que han posat la nota de color amb les seves espectaculars bicicletes, i que s’han sumat a les demandes que fèiem des de les CAV.

A Sabadell s’ha fet un recorregut urbà, que ha finalitzat al Parc Catalunya amb un refrigeri i la lectura d’un manifest per reivindicar els drets dels usuaris i usuàries de la bicicleta: el dret a desplaçar-se amb seguretat per itineraris urbans i interurbans, i el dret a exigir a les administracions infraestructures adequades a la mida de les persones i de les bicicletes.

La bicicleta és el mitjà de transport més sostenible. És saludable, barat i eficaç. I cada dia veiem més persones que l’utilitzen en el seu temps de lleure, però també en els desplaçaments quotidians. Però aquestes persones troben moltes dificultats en el seu camí: obstacles de tota mena, discontinuïtat dels itineraris, perills per la coexistència no pacífica amb els vehicles, etc.

Les  Candidatures Alternatives del Vallès aposten per una altra cultura de la mobilitat i reivindiquen un model que prioritzi els mitjans més sostenibles i més democràtics. Les CAV reclamen les següents mesures:

Les Candidatures Alternatives del Vallès s’han compromès davant dels assistents a continuar treballant per fomentar l’ús de la bicicleta i per aconseguir més seguretat en les infraestructures.

Share

    Comentaris

Nom

Comentari