Pla d’Antenes Telefonia Mòbil

20 juliol 2009, Afegir comentaris
Categories: Medi ambient, Salut, Urbanisme
Etiquetes:

ACR ha presentat 13 al.legacions al  Pla especial d’ordenacio urbanística d’infraestructures de radiocomunicacio corresponent al municipi de rubí.

Aquest Pla es porta a aprovació provisional al Ple d’aquest dijous 23 de Juliol i s’havia aprovat inicialment el passat 2 de juny en Junta de Govern Local.

Per una banda des d’ACR ens alegrem i trobem positiu que per fi, al cap d’uns 12 anys de les primeres instal.lacions d’antenes de telefonia mòbil a Rubi, es regularitzin i es legalitzin. També remarcar que trobem profundament lamentable que en el nostre municipi hi hagi 24 antenes, algunes d’elles des de fa molts anys, i que cap d’elles tingués la llicència aprovada.

Amb l’aprovació del Pla quedarà tot molt més controlat, fins i tot les futures ubicacions per a possibles noves antenes que es vulguin posar.

Tot això hauria de ser positiu, però el que pensa ACR és que els criteris de salut relatius als efectes de la contaminació electromagnètica sobre les persones que generen aquestes antenes no han estat aplicats amb suficient marge i cautela.

Ens referim principalment al que s’anomena distància de seguretat entre les antenes i els habitatges, escoles o llocs on hi hagi persones.

ACR creu que el Govern de Rubí hauria d’aplicar a fons el principi de precaució davant de la incertesa que té encara el camp de la medicina i de la ciència sobre la gravetat i la severitat dels efectes de la contaminació electromagnètica en la salut, sobretot quant a propiciar el càncer.

El Pla del nostre Govern es cenyeix a la normativa espanyola, la qual és ben sabut que és molt menys exigent que la que tenen altres països europeus. Es per això que ACR en la seva al.legació 13ª demana que s’apliquin a Rubí els criteris més exigents que es puguin trobar a Europa, ja que el tema de la salut hauria de ser de màxima priotritat, evidentment hauria d’estar per sobre d’evitar quedar malament amb les companyies operadores.

I es per això que en les al.legacions que van de la 4ª a la 9ª ACR demana que es desmantellin antenes existents per quedar massa a prop d’habitatges o equipaments, concretament les dels carrers o zones com Can Pòlit, Can Rosés, El Pinar,  Carrer Cervantes, Carrer Sabadell, i Avda. Can Tapis.

ACR també demana que l’Ajuntament es comprometi a revisar com a mínim un cop a l’any el nivell de radiacions de totes les antenes del terme.

Share

    Comentaris

Nom

Comentari