Geotag Icon Show on map

Cas Arrins – Extractiva Can Balasch

15 setembre 2009, Afegir comentaris
Categories: Medi ambient, Salut
Etiquetes:

ACR primer vol recordar la proposta de la Generalitat el 1997 de fer en aquesta zona una planta incineradora basada en la termòlisi i un abocador de residus especials per al rebuig d’aquesta planta.

ACR sempre ha estat preocupada i molt atenta al possible futur ús d’aquesta immensa extractiva, i és per això que va presentar el maig de 2008 l’esmena número 12 (veure annex al final d’aquesta nota) a la proposta de POUM, que malauradament també va ser rebutjada. Tot i que l’equip redactor del POUM parlava de convertir aquesta extractiva en un “cementiri paisagístic”.

ACR en el Ple de maig d’aquest any ja va demanar explicacions en forma de Prec (veure annex al final) a l’Equip de Govern, i lamenta que ara, el setembre, que tot ja està tancat, s’ens informi. ACR creu que per un tema d’aquesta importància el Govern hauria d’haver mantingut informats a tots el Grups, no només al final, quan ja no es pot fer res.

Vist els arguments utilitzats per l’Ajuntament per no otorgar la llicència a Arrins, ACR pensa que els Serveis Jurídics de l’Ajuntament podrien haver treballat de forma més hàbil per no perdre el cas, i així evitar que aquesta extractiva es converteixi en abocador.

ACR reitera la preocupació per aquests esdeveniments ja que un abocador d’aquestes dimensions és un element que pot suposar un impacte ambiental important, sobretot als veïns propers, i no només per l’activitat pròpia (recordem les actuals queixes que arriben des de fa temps del de Can Carrerras)  sinó també per la quantitat de camions que hi podrien desplaçar-se amb una elevada freqüència.

Davant de tot això pensem ara que el fet que s’hagués aprovat abans de vacances una moció per no tenir un dipòsit controlat a Rubí per residus supramunicipals, no es garantia suficient de que Can Balasch es converteixi en un abocador de residus d’altres municipis.

Per tot això ACR s’ha posat a investigar més aquest cas i us anirem mantenint informats.

Share

    Comentaris

Nom

Comentari