Pla Territorial Metropolità i Rubí

30 setembre 2009, Afegir comentaris
Categories: Urbanisme

ACR va presentar el passat juliol al Departament de Política Territorial de la Generalitat 5 grans al.legacions al Pla Territorial Metropolità (PTMB), relatives a les afectacions que aquest Pla fa a Rubí i al Vallès, i es basen principalment en millorar el transport públic, i evitar la fragmentació dels espais naturals i paisagístics, i són:

  1. Eliminar la construcció de la nova “Ronda de Rubí”, carretera que fa malbé una gran extensió de la part est del nostre terme. Passarà per una zona verda de Can Sant Joan, i seguirà paral·lela a l’Autopista E-9. Aquesta  nova Ronda no serveix a Rubí ja que consumeix el territori i només connecta l’E-9 amb la BP-1503, de Rubí a Terrassa. Aquesta funció l’hauria de fer l’actual  Autopista E-9 directament, només faltaria construir els enllaços.
  2. Afegir que la futura xarxa de tramvia del Vallès (TramVallès) arribi a Rubí, segons el PTMB ara es queda a Sant Cugat, i que s’estudii la seva possible connexió amb el nou Hospital de Rubí
  3. Eliminar la construcció del tram Castellbisbal- Rubí- Sant Cugat de la carretera anomenada Vial Interpolar, amb més raó ara que no s’hi instalarà l’IKEA, i pels problemes de soroll als veïns de Can Vallhonrat i per  la gran destrucció de la zona del Torrent dels Alous.
  4. Desplaçar la futura segona estació dels FGC cap al sud, apropant-la al màxim possible al barri de Can Fatjó
  5. Realitzar un estudi sobre el cobriment del FGC en el tram Font de la Via, Can Fatjo, Plana del Castell. Com a millora urbana de la zona Oest de Rubí, fragmentada pel tren,de manera que s’ íntegrés amb una avinguda, igual que s’ha fet a Les Torres.
  6. Assegurar una bona interconexió entre la linia dels FGC i de Renfe a l’ Hospital General, amb una proposta de cinta transportadora o tapís rodant.
  7. Millorar i ampliar els carrils bicicleta i la Via Verda potenciant el Camí Verd, que uneix Sabadell, Sant Quirze, Cerdanyola, Sant Cugat i Rubí i incrementar-ne la seguretat pels vianants i les bicicletes,
Share

    Comentaris

Nom

Comentari