Moció d’ACR al Ple de Novembre sobre el FEIL 2

16 novembre 2009, Afegir comentaris
Categories: Mocions i precs al Ple, Urbanisme
Etiquetes:

ACR ha decidir presentar en el Ple del proper 26 de novembre una moció relativa al Fondo Estatal para el Empleo y la Sostenibilidad Local (FEIL 2) definit en el Real Decreto 13/2009, pel qual la nostra ciutat rebrà més de 7 milions d’euros per ser destinats principalment a activitats i projectes mediambientals, de creació de llocs de treball, i d’innovació tecnològica, econòmica i social.

Vistes les oportunitats que permeten aquests fons i vistes les problemàtiques ambientals que pateix el nostre municipi, algunes d’elles greus per a la salut. ACR insta al Govern Municipal a que estudiï incloure entre els projectes a sol.licitar en aquest programa, els següents 8:

  1. Soterrament de la Línia d’Alta Tensió de l’Avda. de l’Electricitat a Can Vallhonrat, ja que el projecte que es proposa de canviar el tipus de torres no resol suficientment la contaminació electromagnètica que reben els veïns de la zona
  2. Desviament de la Línia d’Alta Tensió de Can Fatjó, per evitar que les línies perjudiquin al veinat d’aquest barri
  3. Desviament o soterrament de la Línia de Mitjana Tensió que passa pel carrer Segre i continua pel carrer Santander, per també eliminar la contaminació electromagnètica a la qual estan sotmesos alguns habitatges de la zona
  4. Ampliació, restauració i finalització del Parc de Ca n’Oriol fins a les 65 hectàrees previstes que limiten amb el torrent dels Alous i l’Autopista de Manresa, això el convertiria en un dels grans parcs del Vallès, i en un espai molt valorat i utilitzat per als rubinencs.
  5. Fer nou el col.lector d’aigües residuals del torrent de Can Xercavins que es troba en molt mal estat i que cobreix les urbanitzacions de Castellnou, Can Mir, Can Bosc i Sant Muç.
  6. Executar la construcció  del col.lector d’aigües residuals del Torrent Fondo per tal que de Can Serrafossà fins el Polígon Rubí Sud a on es troba amb la Riera es recullin correctament totes les aportacions d’aquest tipus d’aigües.
  7. Instal.lació d’un sistema de plaques solars tèrmiques a la Pisicina Municipal de Can Rosés per conseguir un estalvi energètic en aquest equipament utilitzant les energies renovables.
  8. Neteja dels boscos de pins afectats per la ventada del gener passat per exemple en la zona de Ximelis i  de Can Balasc per tal que quedin en condicions correctes i així reduir el risc d’incendi a l’estiu.
Share

    Comentaris

Comments are closed.

Nom

Comentari