Geotag Icon Show on map

Al·legacions per incloure el Turó de Can Calopa al Parc de Collserola

18 gener 2010, Afegir comentaris
Categories: Medi ambient
Etiquetes:

Alternativa Ciutadana va presentar la setmana passada les al.legacions annexades a sota d’aquesta nota al Departament de Medi Ambient i Habitatge de la Generalitat de Catalunya al Projecte de decret de declaració del parc natural de la Serra de Collserola sobre la incoporació del Torrent de Can Calopa (situat a la part més sud de Rubí tocant a la Riera) a l’àmbit del Parc Natural de la Serra de Collserola,

ja que l’enclavament estratègic conformat per aquest turó i el tram de la Riera de Rubí adjacent tenen un elevadíssim i reconegut interès geològic i paleontològic i també un elevat interès ecològic, i són essencials per al manteniment de la connectivitat ecològica de la Serra de Collserola amb la Serra de Sant Llorenç del Munt-Serra de l’Obac, entre d’altres.

ACR ha pogut comprovar en la Memòria de la “Proposta de declaració del Parc Natural de la Serra de Collserola i de les Reserves Naturals Parcials de la Font Groga i de la Rierada-Can Balasc”, que es considera que la protecció d’aquesta geozona, de la que forma part el Turó de Can Calopa, “evitaria l’afectació de manera irreversible del que encara es preserva”.

ACR també vol recordar que per unanimitat als plenaris de l’Ajuntament de Rubí en sessió de 22 de juny de 2001 i en sessió de 27 de maig de 2005 es van aprovar acords relatius a incloure el municipi de Rubí en el Consorci del Parc de Collserola, considerant el valor excepcional del Turó de Can Calopa i del tram de Riera de Rubí adjacent.

Per tant ACR ha al.legat al Departament de Medi Ambient i Habitatge de la Generalitat al Projecte de decret de declaració del parc natural de la Serra de Collserola que s’incorpori el Turó de Can Calopa (terme municipal de Rubí) i el tram de Riera de Rubí adjacent a aquest enclavament, a l’àmbit del Parc Natural de la Serra de Collserola.

Share

    Comentaris

Nom

Comentari