Geotag Icon Show on map

Cal protegir el Rierol de Xercavins i el Turó de Can Calopa !

30 gener 2010, 2 comentaris
Categories: Medi ambient
Etiquetes: ,

Alternativa Ciutadana va decidir el passat desembre adherir-se al Manifest per aturar la contaminació i la degradació ambiental del rierol de Xercavins signat per 14 enitats rubinenques  a principis del mes passat. Aquest rierol passa per Can Mir, Can Xercavins i afluenta a la Riera prop del Vapor Nou.

ACR considera que arreglar els vessaments d’aigües fecals de les urbanitzacions que es venen donant en aquest rierol, que l’han convertit en una claveguera a cel obert, ha de ser un dels temes més prioritaris a solucionar per a la conservació del medi ambient que té Rubí.

La pressió d’aquestes entitats ha fet que l’Ajuntament hagi iniciat una negociació amb l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) per tal de solucionar-ho. De totes maneres ACR considera que aquest procés no es pot quedar només en reparar o fer un col.lector nou, el que s’ha d’exigir és un pla globlal de restauració de tot el torrent de Xercavins per on hi passa el rierol contaminat.

ACR és partidària de que es creï una comissió de seguiment de les accions que es prenguin per resoldre el problema, i que inclogui entre d’altres  a les entitats de la ciutat.

ACR també es planteja portar el cas a la Fiscalia de Medi Ambient si el projecte restaurador no prosperés adequadament.

Per altra banda ACR va presentar aquest gener unes al.legacions al Departament de Medi Ambient i Habitatge de la Generalitat al Projecte de decret de declaració del parc natural de la Serra de Collserola sobre la incoporació del Turó de Can Calopa (situat a la part més sud de Rubí tocant a la Riera i prop de la carretera de Molins) a l’àmbit del Parc Natural de la Serra de Collserola, ja que actualment aquesta zona no hi està inclosa i aquest enclavament estratègic conformat per aquest turó i el tram de la Riera adjacent tenen un elevadíssim i reconegut interès geològic i paleontològic i també un elevat interès ecològic, i són essencials per al manteniment de la connectivitat de la fauna de la Serra de Collserola amb la Serra de Sant Llorenç del Munt-Serra de l’Obac.

Share

    Comentaris

2 comentaris, Afegir comentari
  1. comunicacio
    26 abril 2010, 21:50

    ok Joan, gràcies pel comentari. Tenim presents la teva proposta!

  2. joan
    25 abril 2010, 8:01

    em sembla molt bé el que esteu fent peró hi ha molta gent que no coneix aquest lloc del que parleu.perqué no organitzeu una caminada popular i els ensenyeu a la gent de Rubi?

Nom

Comentari