Al·legacions presentades al POUM

09 febrer 2010, Afegir comentaris
Categories: Urbanisme
Etiquetes:

L’assemblea d’ACR del passat dissabte 6 de febrer respecte del POUM va analitzar per una banda,

la manca de transparència, la lentitud i les irregularitats de l’equip de govern  en el procés de resposta de les al.legacions presentades al POUM, ja que portem més d’un any i mig des del juliol de 2008, data en que va acabar l’exposició pública, i no s’ens han comunicat ni quines són les al.legacions que s’han presentat, ni evidentment, quines són les respostes a aquestes al.legacions. I per altra banda segons la premsa hem vist  que certs ens que han al.legat, sí que en coneixen ja la resposta del govern.

Es va també reconfirmar que ACR demanarà fermament tornar a fer l’aprovació inicial del POUM atesos els canvis que comporta la requalificació del sector de Ficosa, que suposa la creació d’un 15% més d’habitatges dels previstos inicialment, i atesos els canvis importants en la conjuntura econòmica que fan que els càlculs financers del document del 2008 hagin quedat totalment obsolets degut a la crisi i per tant no es podrien tirar endavant una important quantitat de projectes.

Es va decidir també sol.licitar de forma urgent la creació d’una Comissió Política del POUM per agilitar i pluralitzar la resolució de totes les al.legacions de tipus polític que s’hagin pogut presentar per tal d’intentar consensuar al màxim aquest Pla, que és sens dubte, el més important que té Rubí pel seu futur proper. Aquesta Comissió la composarien representants de cada Grup Municipal, i de l’equip de govern. Aquesta petició la faran els regidors d’ACR a l’Alcaldessa i es comunicarà als portaveus dels Grups Municipals aquesta setmana.

ACR també va aprovar un pla de difusió a la ciutadania de l’explicació de les 122 al.legacions que va presentar al POUM el 31 de juliol de 2008 per tal de que la gent conegui perquè ACR pensa que aquest POUM no es bo per a Rubí i permetria un creixement i una densificació de la ciutat que en general reduirà encara més la qualitat de vida.

Respecte de la constitució de la Plataforma Rubí Decideix, ACR ha decidit donar-hi suport i comunicar-les-ho. ACR valora sobretot com a molt positiva i molt saludable l’exercici de fer una consulta a la ciutadania sobre un tema encara que no sigui d’àmbit local. Creiem que és un exercici de la societat cívil que fa bon camí cap al model de la democràcia directa. A mesura que es vagin veient quines són les necessitats específiques d’aquesta plataforma ACR anirà decidint en què es concreta aquest suport.

Share

    Comentaris

Nom

Comentari