Sobre la importància de la crisi, l’ocupació i el futur econòmic de Rubí i l’Equip de Govern

16 febrer 2010, Afegir comentaris
Categories: Economia i Hisenda local

ACR considera  que l’Equip de Govern no dóna la importància que es mereix a  la molt delicada situació econòmica i d’ocupació que atravesa Rubí en aquests moments, i troba incomprensible que quan passa ja més d’un mes i mig des de l’inici de l’any, els partits de l’oposició no coneguem quines són les activitats i els detalls del  Pla d’Acompanyament de la Crisi pel 2010, ni quin ha estat el resultat i el balanç  d’aquest pla durant els últims  6 mesos del 2009 en que es va començar a aplicar.

Trobem desconcertant que tot i la greu crisi la Regidoria de Promoció Econòmica i Ocupació no convoqués durant el mes de gener cap Comissió Informativa com és habitual per compartir les dades i els projectes i les accions que hi han sobre el tema. Tot i les peticions de diversos grups municipals com ACR.

Això ens porta a pensar que el Govern no té un bon pla i no hi dedica suficient esforç, encara que l’Alcaldessa vagi dient repetidament que la crisi és una de les  prioritats principals que té.

Ens queixem principalment respecte el pla d’ocupació local que havia de donar feina a entre 80 i 100 persones de Rubí que estiguessin en situació laboral complicada.  La última informació que en tenim, del mes de novembre, indicava que només s’havia donat feina a una trentena de persones, o sigui molt per sota de l’objectiu fixat.

ACR no en té més dades fins a dia d’avui, això sumat a que durant la presentació dels pressupostos en el ple de desmbre no es va explicar quines partides concretes anaven a parar al Pla d’Acompanyament a la Crisi, ens reitera en denunciar una manca de transparència i de planificació i gestió en aquesta àrea de l’Ajuntament.

Un altre projecte important per a la futura situació econòmica de Rubí, l’ADES, l’Acord pel Desenvolupament Econòmic i Social, en aquest cas pel llarg termini, també sembla aturat,o inactiu, o si més no, a  ACR no se li ha comunicat el perquè no s’estan convocant les ponències dels experts dels diferents àmbits, només hi ha hagut 2 ponènices de les 6 que s’haurien d’haver realitzat. També per l’Alcaldessa és un dels projectes cabdals pel futur de la nostra ciutat.

Davant de tot això ACR ha demanat reunió per a parlar amb la Regidoria de Promoció Econòmica i Ocupació per què s’expliqui en detall que passa amb el Pla d’Acompanyament a la Crisi, l’ADES i també quins plans té l’Oficina de Servei a l’Empresa.

Share

    Comentaris

Nom

Comentari