Geotag Icon Show on map

No a les oficines de Cultura i Cooperació a la nova biblioteca

Nota d’ ACR 6 abril de 2010

ACR vol manifestar que està en contra de la decisió de l’Equip de Govern, PSC-ERC, d’ubicar els despatxos de la Regidora de Cultura i de la dotzena de persones que treballen en les àrees de Cultura i Cooperació en el nou edifici de la biblioteca municipal. El lloc ocupat estava inicialment dedicat a aules d’estudi.

A banda de no estar planificat així, i fer-nos pensar això que no respon a una decisió prou meditada i raonada, sinó més aviat fruit de l’efecte novedat i enlluernament que pot provocar aquest nou equipament, ACR interpreta que al posar el departament de Cultura i Cooperació en aquest equipament, les entitats i la ciutadania de Rubí perden uns espais d’ús comú, i ACR creu que a Rubí no ens podem permetre en aquests moments perdre ni un sol metre quadrat que pugui ser útil com a aula d’estudi o com a sala a on les entitats de Rubí puguin portar a terme les seves activitats degut a l’actual situació de la joventut i del teixit associatiu i vistes les queixes existents que hi ha respecte manca de recursos en aquests aspectes. Ens preguntem si l’equip de Govern està disposat a posar al servei directe de la ciutadania i de les entitats l’espai que quedarà lliure a les oficines del carrer Prim.

Per altra banda pensem que aquesta perdua d’espais d’ús comú en la nova biblioteca pot acabar comprometent i afectant al bar-cafeteria que hi ha previst, ja que intuim que es podria acabar decidint que es converteix en aula d’estudi, tot i que des del Govern considerin, ara, que ja hi ha suficients espais per aula d’estudi.

Vist que també perilla la perdua del bar de l’Ateneu, tal i com es dedueix de la proposta de model de gestió que va posar sobre la taula el Governfa pocs mesos, doncs ACR creu que seria encara més greu tampoc disposar d’un bar-espai de trobada a la nova biblioteca.

ACR creu que no hi ha necessitat de moure les àrees de Cultura i Cooperació de les dependències del carrer Prim a la biblioteca, i que si realment hi ha ganes i necessitat d’unificar tots els treballadors en un sol edifici, doncs que això és possible fer-ho a l’edifici de la 2a planta del carrer Prim, on la densitat de despatxos és baixa i hi cabria més gent. També cal recordar que l’Ajuntament de Rubí té disperses oficines en moltes ubicacions i edificis diferents de la ciutat, nosaltres considerem ineficient posar més oficines en altres edificis.

També pensem que el fet de desplaçar aquests despatxos a la biblioteca pot implicar més despeses de consergeria de l’edifici ja que els horaris d’obertura de les oficines de Cultura i Cooperació no coincideixen amb els de la Biblioteca.

Per tant demanem que Cultura i Cooperació no treguin espai a aquest nou equipament municipal que és per l’ús directe de tots.

Share

    Comentaris

3 comentaris, Afegir comentari
 1. […] This post was mentioned on Twitter by Alternativa Rubí. Alternativa Rubí said: No a les oficines de Cultura i Cooperació a la nova biblioteca http://bit.ly/cOmHRr […]

 2. Núria
  22 abril 2010, 23:54

  això no estava previst quan és va dissenyar la nova biblioteca

 3. Jordi
  15 abril 2010, 10:10

  Perquè a tots els nous edificis hi acaben anant oficines de les administracions?

Nom

Comentari