Geotag Icon Show on map

Nota d’ACR: sobre l’Escardívol, el POUM i ERC

18 maig 2010, 3 comentaris
Categories: Destacat, Urbanisme
Etiquetes: ,

Nota ACR 18 de Maig de 2010

ACR lluitarà al màxim per preservar l’Escardívol com espai obert i polivalent pels veïns

En els documents del POUM entregats el passat 10 de Maig, ACR ha pogut comprovar diversos aspectes relatius al Pla de Millora Urbana (PMU) que afecta la zona de l’Escardívol.

Es segueixen mantenint tots els usos que hi havia, o sigui residencial, comercial, administratiu (nou Ajuntament), esportiu (poliesportiu i piscines tancades) i espai lliure.

El nombre de pisos a construir-hi es redueix respecte els de l’aprovació inicial en un 18% , passant de 227  a 187, les superficies dels altres equipaments no canvien.

El que resulta molt preocupant per ACR és com quedaria l’únic i últim possible gran espai cèntric obert que li queda al dens Rubí,  l’espai lliure –útil- de l’Escardívol.

El que des d’ERC anomenaven “la gran plaça” de l’Escardívol, en aquesta última proposta de POUM, s’ha reduit més d’un 30% segons queda detallat en la última versió de la  Memòria d’Ordenació entregada, passant dels 15.000 m2 (esmena d’ERC suposadament aprovada durant el Ple d’Aprovació Inicial), als 10.000 m2 en l’última versió del document!.

Aquestes superfícies contrasten amb els 22.000 m2 aproximats que ACR considera que té actualment l’Escardívol com a útils, o sigui com espai obert i polivalent.

ACR considera que rebaixar de 22.000 m2 a 10.000 m2 l’espai lliure útil disponible a l’Escardívol és un greu error per a Rubí, un error que seria històric, i que no es mereix la ciutadania, que ja “suporta” una ciutat amb una trama urbana densa i poc transitable. No hi ha cap necessitat objectiva de posar 187 pisos i comerços en aquesta zona de la ciutat.

Vista la disposició dels diversos edificis que apreixen en l’última fitxa urbanística on s’especifica el PMU de l’Escardívol (veure imatge adjunta), en que totes les edificacions apareixen en el mig de la zona central, sense quedar grans espais oberts concentrats, a ACR se li confirma la profunda manca  de voluntat real de l’equip de govern per tal de que Rubí disposi d’un lloc obert per satisfer les necessitats de celebració de festes, fires i esdeveniments, i de que realment els veïns de Rubí puguin disfrutar d’un espai de trobada, que es donaria si fos  un parc urbà, fet que no permet millorar la qualitat de vida dels rubinencs.

ACR està sorpresa respecte el paper i posicionament que està tenint ERC en aquest procés de POUM. ERC cedeix clarament i una vegada més als plantejaments urbanístics i edificatoris dels polítics i tecnòcrates del PSC. Queda molt clar això en el moment en que no han defensat, ni que es mantingués en aquesta última revisió del POUM, la seva proposta sobre “la gran plaça” de l’Escardívol, ja que –ara- ni es planifica una “gran plaça” de 15.000 m2 (es queda en 10.000 m2 !), ni queda “concentrat en un únic espai” tota aquesta superficie, que era el que textualment demanava la seva esmena del 20 de maig de 2008.

Per altra banda cal reflexionar que amb aquesta distribució i quantitat de pisos a l’Escardívol proposats pel POUM, Rubí ja es pot anar oblidant d’utilitzar aquest espai per celebrar-hi la concorreguda  Festa Major.

Davant de tot plegat , i davant del fet que ACR creu que aquest espai ha de quedar com un parc urbà obert i polivalent, com sempre ha defensat, ACR ha decidit portar a terme diverses accions que  començaran a comunicar-se durant la setmana que ve.

Jordi Giménez en nom d’ACR

A la imatge: última revisió de la Fitxa de l’Escardívol del document de les Normes Urbanístiques.

Share

    Comentaris

3 comentaris, Afegir comentari
 1. Marc
  11 juny 2010, 16:33

  Doncs ja que segons tu no tinc ni idea de què parlo, potser el senyor Reinaldos t’ho podrà explicar millor:

  http://www.ciu.cat/microsite_fitxa_noticies.php?ms_ID=23&news_ID=25530

  Si m’has de dir que no en tinc ni idea almenys argumenta alguna cosa….

 2. Jo
  08 juny 2010, 10:47

  Marc, no tens ni idea del que parles…

 3. Marc
  06 juny 2010, 16:25

  I què passa amb el tema de la recalificació del CDR???

  Estan bojos o que aquesta gent?

Nom

Comentari