Geotag Icon Show on map

Nou monument a la Plaça 11 de setembre

26 Maig 2010, Afegir comentaris
Categories: Altres

Fa uns dies  l’Ajuntament feia públic el nom de la guanyadora del projecte del nou monument per a la plaça Onze de Setembre, l’artista local Pepa de Haro. En el concurs es van presentar un total de 5 obres, 3 d’elles corresponents a aquesta artista.

En primer lloc des d’Alternativa Ciutadana de Rubí qüestionem si és ara una una prioritat per a la ciutat gastar-nos 15.000 € en aquest monument donat els temps que corren, en els quals l’Ajuntament està retallant en activitats educatives a les escoles, en els casals d’estiu, en joventut, en subvencions a entitats i associacions, etc.

També trobem discutible el procediment seguit per l’Ajuntament per seleccionar i adjudicar el premi. L’adjudicació es podia fer mitjançant un contracte menor, és a dir se li adjudica a una persona en concret que realitzi el projecte sense cap tipus de concurrència ni publicitat perquè legalment no s’exigeix. Fins aquí correcte, però en la primera fulla de les bases es diu: “Malgrat que el contracte menor no exigeix legalment la concurrència, en aquest informe s’articula un procés de selecció basat en principis objectius, al qual podran acollir-se els artistes vinculats a Rubí interessats en la contractació “. Per tant suposadament s’obra la possibilitat a tots els artistes vinculats a Rubí per presentar les seves obres. Aspecte que seria molt lloable i adequat per nosaltres.

Però el problema ve quan l’Ajuntament no fa la suficient publicitat ni difusió de les bases del contracte i procés de selecció que creiem que hauria d’haver fet entre els artistes de la nostra ciutat, i per tant als artistes de Rubí, a efectes pràctics, no se’ls facilita la possibilitat d’optar al projecte.

Alternativa Ciutadana de Rubí considera que l’equip de govern hauria de ser molt més curós en aquests tipus de procesos de selecció i adjudicació de projectes, sobretot quan els possibles premiats i beneficiaris són persones molt properes a l’òrbita política del PSC.

Jordi Giménez en nom d’ACR

Share

    Comentaris

Nom

Comentari