Geotag Icon Show on map

POUM: els camps de Can Ramoneda seran també urbanitzables

29 maig 2010, Afegir comentaris
Categories: Destacat, Urbanisme
Etiquetes: ,

Veure en format pdf POUM Can Ramoneda (843 downloads)

Tot i la proposta del nou Pla Urbanístic de crear el Parc de les Valls de Sant Muç de 110 hectàrees, una part de la zona de Can Ramoneda, a l’oest de la via del tren, podrà ser edificada quedant desprotegida.

El POUM proposa urbanitzar una part important de les terres de Can Ramoneda i del Castell, que sempre han estat sòl no urbanitzable pel seu interès agrícola i ecològic. En principi, la proposta del POUM és fer-hi equipaments educatius i esportius, però ningú assegura quin futur pot tenir aquesta zona si no venen les instal·lacions universitàries que preveuen.

– Un total de 28,6 hectàrees de terreny essencialment agrícola (inclou també el sector de les cases de Can Serrallach) passarien a ser sòl urbanitzable.

– La proposta d’urbanització sacrificaria bona part dels camps que ocupaven les antigues vinyes de Can Ramoneda, així com la plana agrícola

més interessant de les terres del Castell.

– S’urbanitzaran els espais més planers i amb més potencial agrícola de Can Ramoneda i del Castell.

– La nova pastilla urbanitzada creuarà i afectarà els 4 torrents que travessen la zona: torrent de la Verneda, torrent del Manà o del Mut, xaragall de Can Ramoneda i torrent Sant Muç.

– Depenen d’un futur Pla Parcial es podrien tirar a terra les 35 cases dels veïns de Can Serrallach (actualment il.legals) i es preveu construir 50 habitatges nous (pisos) en la mateixa zona per recolocar-hi aquesta gent.

– Es construiria un nou vial per connectar el camí de Sant Muç amb el polígon de la Llana, que també creuarà els 4 torrents que travessen la zona.

– Ens sobta bastant que en la versió del POUM del 2008 aquest nou sector havia de tenir 13 hectàrees, ara, el 2010 en té més del doble, 28,6.

– El projecte del Parc de les Valls de Sant Muç, adjacent a aquesta zona, suposaria una extensió de 110 hectàrees de sòl no urbanitzable d’interès ecològic i paisatgístic, i s’hi faria un Pla Especial per ordenar-lo.

Share

    Comentaris

Comments are closed.

Nom

Comentari