Geotag Icon Show on map

POUM: confirmat, construiran 187 pisos a l’Escardívol

29 maig 2010, Afegir comentaris
Categories: Destacat, Urbanisme
Etiquetes: ,

Veure notícia en format pdf POUM Escardívol (720 downloads)

S’ha confirmat definitivament que el govern municipal PSC-ERC aposta per construir 187 pisos a l’espai obert de l’Escardívol, on ara aparquem i al costat de l’edifici de l’antiga biblioteca.

Irreversible, històric i molt greu és l’error que l’Ajuntament pot cometre amb l’aprovació del nou Pla Urbanístic (POUM), ja que permet ocupar amb construccions de pisos i equipaments més del 40% de l’espai obert total disponible. Es perd l’última oportunitat del centre de Rubí de tenir un parc urbà i un espai polivalent per celebrar-hi esdeveniments com la Festa Major.

La densitat del centre de Rubí: la relació de metres quadrats de zona verda pública per habitant que tenim en barris com el del centre de Rubí, està per sota els 4 metres quadrats/habitant, clarament inferior al mínim de 10 m2/hab que l’Organització Mundial de la Salut estableix per a les ciutats com la nostra per al benestar físic, mental i social de la població. Necessitem més zones verdes cèntriques.

Construcció de 187 Pisos: ocuparien 7.393 m2 que suposa el 25% de l’espai total. Un Pla Parcial urbanístic futur definiria la seva posició definitiva.

Edifici per a un nou Ajuntament: l’equipament esportiu 5.500 m2, el 18% de l’espai, estaria ocupat per un edifici de 8 plantes que seria el nou Ajuntament, i un poliesportiu.

La Festa Major queda afectada: menys de 15.000 m2 (respecte dels actuals 22.000 m2) és el que quedaria d’espai lliure per celebrar-hi els concerts de Festa Major. No queda assegurat que aquest espai quedi concentrat en una única plaça.

Aparcament soterrat: el POUM admet la construcció d’un pàrquing soterrat de dues plantes que deixaria gran part de l’espai al nivell del Carrer Terrassa (Correus).  Si els estudis d’inundabilitat ho confirmen, veiem bé aquesta proposta.

Parc Urbà Polivalent, un espai obert, públic, i verd, és la nostra proposta: aquest parc dignificaria la zona, seguiria permeten la celebració d’actes festius, firals i esportius i seria un punt de trobada i passeig dels rubinencs.

Davant de tot això ACR organitza i convoca a tots els rubinencs i rubinenques a la MANIFESTACIÓ Dijous 10 de Juny a les 20h, a la Plaça de l’Estació:

NO A L’ESPECULACIÓ A L’ESCARDíVOL

SÍ AL PARC URBÀ

SALVEM LA FESTA MAJOR

CANVIEM AQUEST POUM!

Share

    Comentaris

Nom

Comentari