Nota d’ACR sobre el POUM i el PSC

01 juny 2010, 4 comentaris
Categories: Destacat, Urbanisme
Etiquetes: , ,

NOTA d’ACR 1 de Juny de 2010

Alternativa Ciutadana de Rubí davant les acusacions i la desinformació i confusió que està creant el PSC respecte dels continguts reals del POUM apareguts en els mitjans la setmana passada, comunica:

Falsedat del PSC en els aspectes d’Inundabilitat Escardívol

Segons apareix en un mitjà el regidor Velasco hauria afirmat:  “vam demostrar a ACR que la zona de l’Escardívol no era inundable amb els informes tècnics corresponents”.

És falsa l’afirmació de Velasco al dir que la zona de l’Escardívol no és inundable, i així ho segueixen dient els informes tècnics i els plànols de l’ACA(Agència Catalana de l’Aigua).

I justament pel fet de ser inundable aquesta zona, l’ACA ha obligat a posar a la fitxa urbanística de l’Escardívol la condició de que l’aparcament soterrat ha de ser estanc, i ha de tenir les sortides i entrades per sobre el nivell del Carrer Terrassa.

ACR troba insultant que en la nova i última documentació del POUM entregada aquest mes de maig es segueixi mantenint com estudi d’inundabilitat del POUM el realitzat per l’empresa CEDIPSA el 2007, el qual ACR ja va demostrar que és incorrecte i no és coherent amb els documents d’inundabilitat de l’ACA elaborats el 2005.

ACR ha demanat fromalment a l’Ajuntament i  a l’ACA l’informe en que aquesta agència posa condicionants al Pla de Millora Urbana de l’Escardívol (aparcament soterrat estanc,etc), ja que aquest document no ha estat lliurat als grups de l’oposició.

Per altra banda ACR està consultant al catedràtic de la Unierstitat Politècnica de Catalunya- UPC, Juan Pedro Martín Vide (ponent de la xerrada d’ACR “Escardívol Zona Inundable”) què li sembla el que diu l’ACA, i si la reducció d’un 30% aproximat de la secció de pas de la Riera de Rubí a l’Escardívol degut a la construcció de l’aparcament soterrat estanc, en un moment de crescuda podria provocar la inundació de la zona del marge dret de la Riera, o sigui la inundació del barri de la Plana del Castell.

Falsedat del PSC en la informació sobre el creixement real de sòl urbanitzable

Velasco segons un altre mitjà també hauria parlat de que “el creixement es limita al territori ja urbanitzat”. Afirmació també falsa ja que més de 30 hectarees del terme municipal de Rubí que eren de sòl no urbanitzable amb aquest nou POUM es requalificaran per passar a ser sòl urbanitzable, el principal sector afectat és Can Ramoneda amb 29 ha, les altres zones on es requalifiquen terrenys són més disperses com en alguns nous Portals de les Urbanitzacions, el carrer Atenes, el sector del carrer Campament, etc.

Engany amb la informació dels “Equipaments Universitaris”

Afirmar en aquests moments que a Can Ramoneda hi haurà “Equipaments Universitaris” (anunci del PSC de la setmana passada) considerem que és enganyar a la població, ja que segons hem deduit de les preguntes fetes al respecte al propi equip de Govern, cap universtitat s’ha compromès a posar-hi instal.lacions, tot i poder haver-hi contactes des de 2003. ACR també ha pogut arribar a consultar el possible interés d’aquests terrenys a membres propers a les directives de dues universitats catalanes importants, confirmant-se que no tenen plans per posar dependències a Rubí.

ACR pensa que el que fa aquest POUM respecte aquesta zona d’equipaments de Can Ramoneda i la presència propera de l’estació de La LLana dels FGC, pot donar peu a que en el futur proper aquests terrenys acabin  requalificant-se per poder-hi construir habitatges enlloc d’equipaments educatius i esportius.

Festa Major i sentit comú

ACR segueix manifestant que la Festa Major de Rubí quedarà importantment afectada en el seu espai de l’Escardívol al construir-s’hi els 187 pisos, ja que degut als edificis perdrà més del 30% de l’espai -perd 7.000 m2-  que s’utilitzen actualment per posar-hi entre d’altres les paradetes de les entitats i els concerts.

És totalment evident que els nous veïns dels 187 pisos no acceptaran tenir a molt pocs metres de les seves vivendes bafles de mils de Watts dels concerts fins les 3h de la matinada. I per tant aquestes activitats de la Festa Major s’hauran de desplaçar a altres indrets de Rubí, i amb això es perdrà un dels grans encerts que té la Festa Major de Rubí que és el fet de que tots els espais que té, estan molt propers entre sí i són molt cèntrics.

Jordi Giménez en nom d’ACR

Share

    Comentaris

4 comentaris, Afegir comentari
 1. joan
  03 juny 2010, 21:10

  gràcies als dos!

 2. ACR
  03 juny 2010, 18:34

  És cert! perdoneu l’error. Ja està canviat! Merci pel comentari.

 3. img
  03 juny 2010, 14:31

  l’enllaç bò és el diari de Rubí, aquí surt clarament…

  http://diariderubi.cat/politica/3%2927-05.html

 4. joan
  03 juny 2010, 10:32

  he mirat l’enllaç que poseu a Radio rubí i no he vist enlloc que digui el Velasco hagi afirmat “vam demostrar a ACR que la zona de l’Escardívol no era inundable amb els informes tècnics corresponents”.
  La rest d’acord

Nom

Comentari