Equipem la ciutat i després, si cal, ja creixerem

15 juny 2010, Afegir comentaris
Categories: Destacat, Urbanisme
Etiquetes: , ,

El dilluns 14 de juny, 4 grups municipals, PSOE, ERC, CIU i PP van aprovar de manera provisional el nou Pla d’Ordenació Urbanística Municipal, conegut també per les sigles POUM. Aquest  instrument urbanístic estableix quin és el model de ciutat que volem per als propers 12-15 anys.

L’any 1997 molts rubinencs i rubinenques ja ens vam oposar aleshores a la proposta de planejament urbanístic que el govern municipal del moment proposava, basat essencialment en un gran creixement residencial a la zona agrícola de Can Ramoneda. Ara, sobre la base d’un Rubí de 74.000 habitants, amb barris d’elevada densitat, amb una manca més que evident de serveis i equipaments, amb poques zones verdes, amb una estructura viària molt feble i escassa, el nou POUM ens planteja que es puguin construir més de 11.000 habitatges, el que ens portarà a ser una ciutat de pràcticament 100.000 habitants en les properes dècades. Realment Rubí està preparat per absorbir aquest volum de creixement? Equipem primer la ciutat i després ja ens plantejarem si hem de créixer! Volíem un nou POUM, sí, però fet amb la complicitat i la participació real del teixit social de la ciutat, i no fet des dels còmodes despatxos dels tecnòcrates a sou de l’Ajuntament.  No volem un POUM que torni a proposar la conversió d’una part de les terres agrícoles de Can Ramoneda en sòl urbanitzable, per molt que de moment ens diguin que hi volen posar algun servei universitari, i no pas habitatges. De debò volen que ens ho creguem això? No volem un POUM que hipotecarà per sempre més el darrer gran espai lliure que resta al centre de la ciutat, l’Escardívol. Aquest és un espai estratègic i neuràlgic de Rubí, en gran part de titularitat pública i qualificat com a zona verda i d’equipaments, que des de fa anys desenvolupa el paper d’un espai multifuncional que s’adapta al llarg de l’any a les necessitats de la ciutat (aparcament, Festa Major, RubiFira, etc.). Volem una millora a l’Escardívol, sí, sempre que sigui per que el convertim en un veritable parc polivalent de caràcter públic, sense cap ús privat ni habitatge.

ACR

Share

    Comentaris

Nom

Comentari