ACR dóna suport a “Som una nació. Nosaltres decidim”

En motiu de la sentència del Tribunal Constitucional envers l’Estatut de Catalaunya, en el ple de dijous dia 1 de juliol Òmnium Cultural de Rubí va presentar la moció per demanar que l’Ajuntament de Rubí se sumés a l’acte de manifestació del proper dia 10 de juliol a Barcelona sota la capçalera “Som una nació. Nosaltres decidim”.


Alternativa Ciutadana de Rubí ha votat a favor i anima a tothom a participar a la manifestació del dia 10. Hem quedat a les 15.20h a l’Estació dels FGC per anar-hi tots junts.

MOCIÓ PRESENTADA PER ÒMNIUM CULTURAL:
Proposta de moció al ple de l’Ajuntament de la secció local de Rubí d’Òmnium Cultural als diferents grups polítics representats al consistori municipal.

Exposició de motius:

– Davant la recent sentència del Tribunal Constitucional envers l’Estatut d’Autonomia de Catalunya aprovat en referèndum pel poble català el mes de juny de l’any 2006.

– Entenent que la retallada del TC a l’Estatut, després que aquest hagi estat avalat per la sobirania del poble de Catalunya mitjançant referèndum, no és democràticament admissible.

– Considerant que el Tribunal Constitucional és avui un òrgan caducat, provisional i bloquejat a la seva renovació davant de fets evidents com la defunció d’alguns dels seu magistrats.

– Constatant la diferència de tracte del Tribunal Constitucional entre els diferents estatuts d’autonomia en qüestions i punts que són exactament iguals en alguns d’ells.

– Assumint que Catalunya és una nació amb plena voluntat de decidir perella mateixa; que forma part de l’Estat Espanyol i que tota relació ambl’estat és fruit d’una negociació política entre les parts degudament reconegudes.

Proposem que l’Ajuntament de Rubí se sumi a l’acte de manifestació del proper dia 10 de juliol a Barcelona sota la capçalera “Som una nació. Nosaltres decidim”. Així mateix, instem el consistori municipal i els seus òrgans degovern a defensar la posició del poble català davant de qualsevol instància, tot tenint present que la política municipal és element essencial de la construcció nacional i que, aquesta, només es pot basar en la lliure determinació del pobleque la configura.

Share

    Comentaris

1 comentari, Afegir comentari
  1. antonio estepa
    06 juliol 2010, 13:45

    lo siento muncho estabez no estoy con vosotros. el estatut solo veneficia a los politicos.

Nom

Comentari