Moció d’ACR sobre la reducció dels retards d’obres municipals degudes als subministradors

13 juliol 2010, Afegir comentaris
Categories: Urbanisme

Moció d’ACR sobre la reducció dels retards d’obres municipals degudes als subministradors

Atès que a Rubí des de fa anys i també en els últims mesos diverses obres i activitats s’han vist afectades significativament pel retard en que els subministradors, – principalment d’electricitat, aigua, i gas -, han acabat de fer les seves instalacions, modificacions o reparacions.

Exemples recents són:

– Les obres del nou parc Josep Tarradellas a la Bòvila Saltó (obra FEIL) s’han retrassat degut a que Fecsa-Endesa va tardar en modificar el pas d’uns cables que interferien amb l’obra.

Un altre cas és el de l’Escola Maria Montessori, que va tardar molt més del compte a tenir en marxa el nou sistema de calefacció (obra FEIL) de l’edifici degut al retard de la companyia de gas en fer la connexió.

–  Finalment, el projecte d’instalació d’ascensors als edificis del barri del 25 de setembre, el qual també ha sofert retrasos frustants deguts a que la companyia Sorea s’ha retrasat en solucionar un problema d’unes tuberies que interfereirien amb les obres d’un dels nous ascensors que s’hi estan instalant.

Atès que també és conegut que en diverses ocasions ha calgut la trucada directe d’alcaldes i alcaldesses als caps d’algunes companyies de subministrament per tal de que valoressin l’urgència i es posessin a treballar rapidament per no generar més retard en algunes obres, serveis o activitats municipals que estaven aturades o no poden funcionar al 100%.

Vist tot això sembla que s’ha de trobar alguna solució per tal que les companyies de subministrament atenguin i donguin més importància al compliment ràpid de les peticions dels ajuntaments sobretot quan activitats i obrees importants queden aturades.

Es proposa:

Instar a la Federació de Municipis de Catalunya i a l’Associació Catalana de Municipis

Share

    Comentaris

Nom

Comentari