ACR s’adhereix a les al.legacions contra el Quart Cinturó

31 agost 2010, Afegir comentaris
Categories: Altres, Medi ambient

Nota ACR 31 d’agost de 2010

Alternativa Ciutadana de Rubí ha decidit recollir signatures dels seus membres i d’altres ciutadans per donar suport a les al.legacions elaborades per l’ADENC i la Campanya Contra el Quart Cinturó en contra d’aquest projecte viari que va d’Abrera a Granollers, passant per Terrassa, anomenat ara per part del Ministerio de Fomento: “Cierre de la Autovía Orbital de Barcelona”, el qual es troba en fase d’informació pública fins a principis d’octubre.

ACR comparteix amb les entitats ecologistes les següents valoracions respecte del Quart Cinturó:1- que és un projecte viari que atempta contra els principis de la sostenibilitat i hipoteca les estratègies futures de reducció dels impactes ambientals de l’actual model econòmic, energètic, territorial i de mobilitat. Que la seva construcció aniria en contra dels objectius de mitigació del canvi climàtic, incrementaria les emissions de gasos d’efecte hivernacle i contaminants, afectaria patrimoni històric i paisatgístic, i captaria recursos que haurien de ser destinats prioritàriament a la creació d’una xarxa de transport col·lectiu.

2.- que el Quart Cinturó no és una solució als problemes de mobilitat de la Regió Metropolitana de Barcelona ni de les comarques que travessa, sinó que contribueix a un augment dels moviments en vehicle privat i al creixement dels actuals nivells de congestió. La titularitat estatal de la via, així com la seva traça, el seu disseny i el seu dimensionament, impossibiliten la millora de la xarxa secundària de carreteres i la seva relació amb la xarxa bàsica existent.

Les al.legacions que es faran arribar al Ministre José Blanco a finals de setembre demanen principalment:

Exemples de les actuacions en infraestructures de mobilitat que creiem prioritàries en comptes de la construcció del  Quart Cinturó són:

– Ampliació de la xarxa ferroviària i tramviaire. Noves línies Martorell-el Papiol-Mollet, Sabadell-Granollers per la C-155, Caldes-Mollet, Terrassa-Sabadell-Barberà-Cerdanyola, Terrassa-les Fonts-Rubí-Sant Cugat, Sant Cugat-Cerdanyola-Ripollet-Montcada i Reixac, Terrassa-Martorell i Granollers-Mataró.

– Millora de la xarxa de carreteres secundàries. Refer la C-155 com a via segregada amb un carril per sentit. Enllaços amb les vies perpendiculars. Completar el sistema de rondes als grans eixos urbans (Terrassa, Sabadell, Granollers).

Aquelles persones que vulguin signar aquestes al.legacions poden fer-ho accedint a la web http://ccqc.pangea.org o passar-se els dilluns a partir de les 20h pel despatx d’ACR a l’Ajuntament.

Share

    Comentaris

Nom

Comentari