Nota ACR: Mal estat i deteriorament de diverses places i parcs

09 setembre 2010, 1 comentari
Categories: Notes de premsa, Urbanisme

ACR ha decidit demanar explicacions i formular demandes al Govern Municipal, PSC-ERC, després de comprovar el deteriorament en que es troben el mobiliari i els gronxadors de 6 places cèntriques de Rubí.

Concretament:

la Plaça Figueras, la Plaça Onze de Setembre,la Plaça Lluís Companys, la Plaça Constitució, la Plaça Progrés i la Plaça Pearson.

Les queixes arribades a ACR de diversos ciutadans han fet que ho anèssim a comprovar in situ, i efectivament, hem pogut confirmar com en aquestes places, per exemple, les tanques estan trencades o en mal estat.

Però l’aspecte que ACR considera més greu i pel qual demana que el Govern actuï amb celeritat per arreglar-lo, és el del deteriorament dels gronxadors pels infants. Totes aquestes 6 places, a criteri d’ACR, tenen uns aparells infantils que poden suposar un perill pels nens, degut a un nul o insuficient manteniment.

El perill de ferir-se amb aquests gronxadors és degut a la presència de claus i cargols, a vegades rovellats, sobresortint molt de les fustes, o fustes trencades que han quedat amb estelles, o terres amb forats, o peces metàliques molt primes d’unions trencades, etc.

És evident, tot i que sigui menys important que els aspectes de seguretat, que la impressió visual que ofereixen aquests mobiliaris i aquestes zones de joc degut a la manca de manteniment des de fa temps, és dolenta i per tant convindria que fos millorada.

En el Ple de l’Ajuntament del 30 d’octubre de 2008, ACR ja va formular el següent prec a l’Equip de Govern:

“Volem saber  quin són els criteris de selecció dels gronxadors dels parcs  i quin es el pla de manteniment d’aquests gronxadors, ja que fins i tot  en els de recent instalació ja s’han fet malbé, per ex.: al final de la Rambla del Ferrocarril, n’hi ha d’altres que fa anys que no es reparen per ex.: Pl del Progrés, Pl Lluís Companys, i Pl. Pearson. També sol·licitem que en els parcs on hi hagin gronxadors, es posi una placa indicant un telefon per indicar incidències de l’estat dels mateixos, i d’urgències en cas d’accident.”

Malauradament pels rubinencs les demandes d’aquest prec (com les de molts altres) no s´han satisfet, tot i haver passat ja quasi dos anys.

Per tot plegat ACR torna a demanar a l’Equip de Govern 1) quin és el pla de manteniment del mobiliari urbà i dels gronxadors dels parcs, existent per aquest any i pel 2011. 2)Amb quin pressupost concret compte aquest pla, i 3) que es defineixin uns criteris ben pensats per a les futures seleccions de materials i productes que s’hagin d’adquirir com a mobiliari i gronxadors pels parcs i places de Rubí, ja que per exemple l’ús del vidre com a material de tanca, fa temps que s’ha demostrat que no funciona perquè es trenca sovint.

ACR és molt conscient de la situació de crisi, però evidentment considera que l’Ajuntament no pot deixar desatesos els casos de manca de seguretat d’aquest tipus. Un Ajuntament que està inaugurant forces coses, ha de conservar el que ja té.

Per altra banda ACR ha pogut comprovar i també ha comunicat al Govern que l’aplicatiu informàtic  que els ciutadans de Rubí, teniem per formular avisos i suggeriments sobre l’estat dels carrers (esvorancs, fanals que no funcionen, etc.): Rubí Via i Rubí Verd, recentment s’ha canviat, centralitzant-lo en un de nou que queda més amagat a la web municipal (https://www.e-ajrubi.net/public/e-Participa/sol/sol2/sol.aspx?TypeId=38083&AppScope=CIUDADANO&language=CA).

El principal problema és que  aquest aplicatiu no funciona, en el moment d’enviar el missatge es penja la pàgina web i no s’envia el missatge la qual cosa pot suposar que molts avisos, queixes i suggeriments quedin a l’aire perquè no arriben a l’Ajuntament i no tothom té temps de desplaçar-se a l’OAC.

Jordi Giménez en nom d’ACR

Share

    Comentaris

1 comentari, Afegir comentari
  1. Joan
    09 setembre 2010, 12:59

    Teniu raó, des de fa un any i mig el manteniment de la ciutat no funcional com ho feia abans. En aquesta matèria em donat passes enrere.

Nom

Comentari