Nota d’ACR: Primeres valoracions sobre el procés i el pla anticrisi municipal pel 2011

19 octubre 2010, Afegir comentaris
Categories: Economia i Hisenda local, Notes de premsa
Etiquetes:

Nota d’ACR 19 d’octubre de 2010

Alternativa Ciutadana valora que no hi haurà suficient temps per debatre i mirar de consesuar amb el Govern les mesures del pla municipal per paliar la crisi que es portaran a aprovació en un Ple extraordinari el proper dimarts 26 d’octubre.

Alternativa Ciutadana tampoc està satisfeta amb  la documentació aportada per part del Govern ja que de moment no la considerem complerta i part d’ella s’entregarà a l’Oposició en la Comissió Informativa Extraordinaria d’aquest divendres, o sigui amb massa poca antelació per ser ben analitzada.

Un document molt important per decidir quines mesures cal aplicar en el pla anticrisi del 2011 és el Balanç global econòmic i d’indicadors sobre els objectius fixats en el Pla d’Acompanyament a la Crisi.  Aquest és l’informe clau per prendre decisions i la seva petició estava absolutament clara i concreta en la instància presentada el 1 de setembre pels 4 grups de l’Oposició solicitant la convocatòria del Ple Extraordinari Anticrisi. Segons ens ha comentat el Govern, aquest balanç ens serà entregat en la mateixa Comissió Informativa de divendres, cosa que no ens permet portar-lo estudiat per debatre amb tota la informació necessària.

Des del passat 5 de maig d’enguany els Grups Municipals no tenim informació actualitzada sobre com està funcionant el Pla d’Acompanyament a la Crisi per l’any 2010.  Tampoc se’ns han contestat les respostes realitzades en aquella comissió monogràfica sobre la crisi.

Aquest dimarts al matí Alternativa Ciutadana ja ha tingut una primera reunió amb el Govern en la qual hem començat a conèixer quines de les nostres 80 propostes presentades per paliar la crisi a Rubí pel 2011 són acceptades. No hi ha hagut temps per tractar tots els punts i la reunió seguirà el dijous.

Avançar que respecte el punt de reduir les assignacions als Grups Municipals, en que Alternativa Ciutadana demana un 25% de reducció (suposaria un estalvi anual de més de 60.000 euros), se’ns ha indicat que això serà una discussió que es farà en la Junta de Portaveus d’aquest dijous. Ens sembla que el valor que es proposarà per part del Govern està molt per sota aquest 25%.

Respecte altres mesures proposades per Alternativa Ciutadana per reduir la despesa de l’Ajuntament, com la d’integrar la publicació municipal Rebombori dins la Revista La Ciutat i fer sortir aquesta revista bimensualment en comptes de cada mes, s’ens ha avançat que no seran acceptades. Per tant ens queda clar que en els aspectes de propaganda el Govern no fa tot l’esforç que es podria fer tenint en compte la crisi i tenint en compte la prescindibilitat d’aquestes publicacions.

Jordi Giménez en nom d’Alternativa Ciutadana

Share

    Comentaris

Nom

Comentari