Nota d’ACR: Comissió de subvencions a les entitats i pressupostos 2011

02 novembre 2010, 1 comentari
Categories: Cultura, esports i oci, Destacat, Notes de premsa
Etiquetes:

01/11/10

Creació de la Comissió de subvencions a les entitats i pressupostos pel 2011

Des d’Alternativa Ciutadana estem satisfets de que s’aprovés per unanimitat la moció que haviem redactat sobre el suport i la subvenció a les entitats i associacions en el Ple de dijous passat.

Per tant, Alternativa Ciutadana farà un seguiment continuat al Govern per tal de “Crear una comissió de treball, el més aviat possible, formada per representats de l’equip de Govern i de tots els Grups Municipals i tècnics de l’Ajuntament amb l’objectiu de revisar i redefinir, quan s’escaigui, els procediments, els criteris, les bases i les pautes per donar suport, recursos i subvencions a les entitats i associacions de Rubí.”, que és el que acorda la moció. I insistirem per veure si es pot fer la feina abans del final d’aquest mandat.

Tot i així, preveient que els resultats d’aquesta comissió s’allargaran més enllà de desembre i que per tant no es podran aplicar directament en l’elaboració dels pressupostos pel 2011, que han d’incloure les partides generals de subvencions a les entitats, Alternativa Ciutadana ha demanat al Govern que convoqui una reunió informativa abans del Ple de pressupostos per explicar les xifres dels diners que es volen donar a les entiats el 2011, i que en aquesta reunió de treball es tractin un per un els casos de les entitats a les quals el present any se’ls ha reduit la subvenció o el suport que tenien.

Així mateix Alternativa Ciutadana ha demanat també que pel cas concret de les subvencions del 2011, com que les bases i els criteris no s’hauran revisat, es doni compte al ple de març o abril de l’import que s’atorgarà a les diverses entitats i associacions en funció del que hagin demanat. Això donarà més transparència al procés.

Alternativa Ciutadana creu que és urgent i important endreçar i emprar criteris homogenis en l’assignació de subvencions a les entitats del nostre municipi, ja que de l’estudi realitzat per nosaltres mateixos, analitzant diversos anys, hem detectat que mentres hi ha entitats que se’ls reduia per exemple un 25% el seu pressupost, argumentant la situació de crisi, en aquell mateix periode, a altres entitats se’ls ha mantingut la subvenció integre i a altres fins i tot se’ls ha apujat la subvenció!.

Aquesta manca d’unitat en els criteris alhora de subvencionar està creant malestar en certs sectors del moviment associatiu de Rubí i per tant hi ha d’haver la màxima coherència i transparència, perquè tothom ho comprengui i no es creiin resentiments ni sensació d’injustícia.

ACR

Share

    Comentaris

1 comentari, Afegir comentari
  1. […] de que s’hagi obert aquest procés, un procés que veníem reivindicant des de feia temps (notícia 1,notícia 2, notícia 3) […]

Nom

Comentari