Nota d’ACR: democratització i transparència en l’assignació de subvencions i l’acompliment de mocions

25 gener 2011, Afegir comentaris
Categories: Democràcia, Notes de premsa

ACR proposa mesures per “democratitzar” i “transparentar” l’assignació de subvencions i l’acompliment de les mocions.

Alternativa Ciutadana valora positivament que l’Equip de Govern, PSC-ERC, vulgui impulsar un pla de mesures i mecanismes per millorar la transparència i el bon govern del nostre Ajuntament. Millor fer-ho tard que mai.

Aquest pla contempla aspectes importants com el de retornar al Ple les competències delegades a la Junta de Govern Local, o estudiar incorporar membres de l’oposició als processos de contractació de l’Ajuntament, que milloren la transparència i la qualitat de la democràcia local.

Amb aquests mateixos objectius ACR ha proposat al Govern i a la resta de formacions de l’Ajuntament afegir altres mesures. Una d’elles encaminada a millorar la transparència i a reduir les possibilitats de fer polítiques “clientelistes” és la d’incorporar a representants dels partits de l’oposició en els processos de decisió d’assignació de les subvencions a les entitats i associacions locals.

Pensem que si una comissió formada per representants de totes les formacions fos la que adjudiqués els diners de les subvencions anuals i extraordinaries, el procés seria molt més objectiu, equitatiu, just i transparent. Per tant molt més democràtic i convenient.

Una altra mesura proposada per Alternativa Ciutadana al Govern és la de crear una comissió amb representants de totes les formacions amb l’objectiu de vetllar per l’acompliment de les mocions que s’aproven al Ple. ACR ja va poder comprovar en el mandat passat i també en el present com un significatiu percentatge de les mocions que es van aprovant, no es porten a terme o només s’executen parcialment tot i que resulti incoherent, paradoxal i això vagi contra els principis del que suposa governar en democràcia.

Vistes  les prioritats del Govern, creiem que si existís una comissió al nostre consistori que es responsabilitzés de forma sistemàtica i rigurosa sobre l’acompliment de les decisions que s’acorden en el Ple, moltes més mocions s’acabarien realitzant, i per tant  la ciutadania s’en beneficiaria. Aquesta seria doncs una mesura clara que milloraria el bon govern de Rubí.

Alternativa Ciutadana defensarà aquestes dues mesures i altres en el Ple ordinari de gener amb l’objectiu d’avançar amb el necessari aprofundiment democràtic que ens convé per ser una societat millor.

Jordi Giménez en nom d’Alternativa Ciutadana de Rubí

Share

    Comentaris

Nom

Comentari