Article d’ACR per a la revista La Ciutat (Febrer’11)

29 gener 2011, Afegir comentaris
Categories: Educació, Notes de premsa

Més solucions per als joves que no aproven l’ESO

La crisi econòmica actual fa que els joves que no han obtingut el Graduat en ESO els costi molt més trobar feina que en anys anteriors, i per tant  podrien quedar-se totalment estancats sense treballar ni poder-se formar, ja que tampoc poden cursar els cursos dels Cicles Formatius.

El PTT o Pla de Transició al Treball, organitzat en col·laboració amb el Departament d’Ensenyament de la Generalitat, és una modalitat del Programa de Qualificació Professional Inicial (PQPI) adreçat a nois i noies que han deixat l’ESO sense obtenir la titulació amb edats compreses entre els 16 i 21 anys. Aquest programa està dissenyat per proporcionar als nois i les noies recursos personals i professionals perquè puguin retornar al sistema educatiu i/o trobar feina.

A Rubí en aquest curs 2010-2011 hi ha hagut un 59% de joves que s’han quedat en llista d’espera, del total de preinscrits als cursos de PTT. Hi havia 30 places en total dels cursos d’ “auxiliar en imatge personal: perruqueria i estètica”  i d’  “auxiliar de vendes : oficina i atenció al públic”  i s’han quedat en llista d’espera 43 joves.

L’Equip de Govern Municipal ha solicitat recentment a la Generalitat dos cursos més d’aquest programa de les especialitats “fabricació mecànica” i “instalació i manteniment en fontaneria”, però això suposarà 30 places més i seguirien no havent-hi suficients places, ni per a la demanda que hi ha hagut en el present curs.

Per tot això des d’ACR hem solicitat al Govern municipal fer el més ràpid possible un estudi des de l’Ajuntament per determinar el nombre anual de joves de Rubí que tenen entre 16 i 21 anys i no tenen el Graduat en l’ESO i les especialitats professionals que més agradaria fer a aquest col.lectiu de joves, així com les especialitats que més bona sortida laboral s’estima que hi pugui haver per aquests joves a Rubí i a la comarca d’entre les 16 que té planificades la Generalitat actualment. I llavors caldrà demanar al Departament d’Ensenyament de la Generalitat  que es cobreixi la demanda real d’aquests cursos.

Share

    Comentaris

Nom

Comentari