Nota d’ACR: “CONSTRUINT des del MUNICIPALISME”

08 febrer 2011, Afegir comentaris
Categories: CAV, Democràcia, Notes de premsa

Alternativa Ciutadana de Rubí (ACR) organitza la presentació del llibre “CONSTRUINT des del MUNICIPALISME – recopilació de la tasca dels moviments socials i les associacions” a l’Espai Obert (c/Justícia, 11) aquest dijous 10 de febrer a les 20h.

El llibre presenta les reflexions d’expressió democràtica municipalista articulada per les Candidatures Alternatives del Vallès (CAV), les Candidatures d‘Unitat Popular (CUP) i diverses iniciatives veïnals. Aquests col·lectius van organitzar unes jornades amb el mateix títol que el llibre, i en les quals ACR també hi va participar.

L’objectiu dels col·lectius era visibilitzar l’aposta municipalista dels moviments socials catalans i la seva materialització en l’articulació de candidatures alternatives i populars, així com la tasca feta pel moviment veïnal i ciutadà. Advertien que la política municipal no es fa només des de les institucions i des dels partits polítics tradicionals sinó que els moviments socials juguen i continuaran jugant un paper destacat.

Al llarg del 2009 partits polítics i institucions públiques van commemorar els 30 anys de les primeres eleccions locals democràtiques ressaltant amb gran pompositat l’acció de la classe política professionalitzada i obviant o relegant en un segon terme la tasca desenvolupada pels moviments socials, organitzacions ciutadanes i persones compromeses de manera altruista. Fruit de les reflexions d’aquelles jornades n’ha sorgit el llibre que aquest dijous Marc Serrà, co-autor del llibre i membre de la candidatura alternativa l’Altraveu de Castellar i les CAV, ens presentarà.

Alternativa Ciutadana de Rubí

www.acr.cat

Share

    Comentaris

Nom

Comentari