Nota d’ACR sobre l’allau d’inauguracions i actes propagandístics del govern municipal

22 març 2011, Afegir comentaris
Categories: Democràcia, Notes de premsa
Etiquetes:

Durant el mes de març, Rubí està vivint una allau d’inauguracions i celebracions que ha organitzat l’equip de govern per demostrar allò que ha fet durant l’últim mandat. Això no és monopoli de la nostra ciutat, ja ho sabem, ni tampoc és cap novetat respecte d’altres mandats o legislatures. Però el context actual és el de la crisi econòmica, que aconsellaria més austeritat, i també el de la modificació de la Llei de Règim Electoral General de 1985, un canvi que desconeix la major part de la població i que prohibeix, des de la convocatòria de les eleccions municipals (el 28 de març), qualsevol acte organitzat o finançat pels poders públics que es relacionin amb les coses fetes, o els actes d’inauguració d’obres o serveis públics o d’algun projecte.

Aquesta modificació limita una mica la propaganda més propera a la campanya electoral, però feta la llei, feta la trampa: això està provocant que s’inaugurin i presentin obres i actuacions que ni tan sols estan acabades. Alternativa Ciutadana de Rubí considera que aquestes dèries publicitàries no haurien de suposar cap despesa de l’administració i que els serveis i els equipaments han d’entrar en funcionament quan estiguin acabats. Aquestes pràctiques tan generalitzades pressuposen que la ciutadania es deixa enlluernar per festes i actes propagandístics, i que la memòria dels electors és molt curta i es pot manipular fàcilment. Davant d’això, d’aquestes preses per demostrar que s’han fet coses, ACR segueix reivindicant el sentit de la participació política dia a dia i de la complicitat amb la ciutadania per tirar endavant els projectes que necessita la nostra ciutat.

Share

    Comentaris

Nom

Comentari