Nota d’ACR: La fi de l’era del petroli, fets i conseqüències

Divendres passat prop d’una quarantena de persones va assistir a Cal Gori a la conferència/col·loqui organitzada per Alternativa Ciutadana de Rubí (ACR) i que va oferir el físic i investigador del Institut de Ciències del Mar (ICM-CSIC) Emili Garcia Ladona. 

Com ja feia preveure el títol de la conferencia, l’Emili Garcia ens va mostrar un panorama més que preocupant sobre el futur energètic. Les dades de tots els àmbits (petrolieres, centres d’investigació, món financer i mitjans de comunicació conscienciats) coincideixen que entre el 2015 i el 2020 el cost d’extracció del petroli, que ara ja s’està produint al fons del mar a profunditats de més de 7.000 metres, serà tant alt que no en serà viable la seva extracció, donant lloc a una falta d’aquest recurs tan utilitzat. Les alternatives energètiques tampoc són gaire esperançadores, o com a mínim no suficients per abastir tota la població mundial actual. Les conseqüències afectarien pràcticament a tots els sectors (transport, indústria, alimentació, etc), obligant-nos a fer un replantejament del nostre estil de vida.

La fi de la interessantíssima conferencia va donar pas a un col·loqui en el que la participació dels assistents va permetre copsar la preocupació pel tema i on es va poder concloure que el problema és real i que si volem evitar un col·lapse cal que des d’ara mateix es preguin mesures dures però necessàries. En definitiva, hem d’aprendre a valorar i racionalitzar el consum de pràcticament tot el que ens envolta, perquè si ens aturem a pensar, quasi bé tot el que forma part del nostre dia a dia, en la seva matèria prima o en la energia per a la seva producció, transformació o transport, depèn del petroli. I el petroli s’acaba.

Share

    Comentaris

Nom

Comentari