Nota d’ACR: Sobre la senyalització de l’illa de vianants

Demanem al RACC que verifiqui si la senyalització de l’illa de vianants és correcta

Aquesta setmana passada hem pogut comprovar com, per quarta vegada des de que es va posar en marxa, s’està canviant la senyalització de l’illa de vianants.

Des de fa temps Alternativa Ciutadana ha criticat la mala informació i els senyals que el govern municipal PSC+ERC va decidir posar a l’illa de vianants, ja que en general no són ni prou visibles ni prou entenedors pels conductors.

Des d’ACR estem d’acord amb l’illa de vianants i sempre hem donat suport a aquest projecte, però pensem que s’han comès errors greus des de l’Ajuntament en relació a la gestió d’aquest espai. Recordem que desenes de vehicles han xocat i trencat els seus motors contra les pilones, fins i tot hi va haver un accident important d’un bus urbà, i per altra banda milers de vehicles han estat sancionats amb multes per passar per l’illa.

Tot això no és lògic i no hauria d’haver passat, i demostra una vegada més la incompetència en l’execució de projectes per part de l’actual govern municipal.

Davant de tota aquesta situació i els continuats canvis, ACR va decidir estudiar el DOSSIER TÈCNIC DE SEGURETAT VIÀRIA – SENYALITZACIÓ VERTICAL URBANA, del Servei Català de Trànsit del Departament d’Interior de la Generalitat de Catalunya. Aquest document recull les directrius i les normatives que regulen com ha de ser la senyalització del trànsit en les vies urbanes i en les zones de vianants.

L’anàlisi d’aquest document ens ha portat a concloure que la senyalització que hi ha hagut a l’illa de vianants no compleix les directrius fixades pel Servei Català de Trànsit. Seguint aquest Dossier Tècnic, algunes de les irregularitats i discrepàncies detectades referents a la senyalització de l’illa són:

Vistos aquests resultats vam decidir traslladar aquestes conclusions i tota la informació amb les fotos de tots els cartells a una entitat experta i competent  en aquesta temàtica, com és la Fundació RACC del Reial Automòbil Club de Catalunya, on han decidit obrir un expedient sobre el cas presentat.

ACR donarà a conèixer, tant aviat com arribi, la resposta del RACC respecte si la senyalització de l’illa de vianants compleix o no la normativa vigent. En el cas de que no es compleixi, des d’ACR demanaríem que es posessin els senyals adequats immediatament. A més, a banda de prendre mesures a nivell polític, informaríem i posaríem a disposició de la ciutadania els informes per tal que els veïns sancionats poguessin recórrer les multes rebudes.

Per a més informació podeu contactar amb el  correu electrònic illavianantsacr@gmail.com que hem creat per donar informació i material fotogràfic.

Share

    Comentaris

Nom

Comentari