Nota d’ACR: roda de premsa sobre la constitució del nou Ajuntament

El dilluns 6 de juny, Alternativa Ciutadana de Rubí (ACR) va oferir una roda de premsa a cinc dies de la constitució del nou Ajuntament, en què va fer balanç de les rebaixes en les retribucions dels seus portaveus i del grup municipal en el mandat 2007-2011, i també va explicar les seves propostes sobre les retribucions als càrrecs i grups polítics de cara al nou mandat.  Jordi Giménez, com a portaveu en funcions, i Vicenç Rabadán i Agustí Martínez com a nous regidors electes, van fer també una síntesi dels contactes que ha mantigut ACR durant els últims dies amb la resta de forces polítiques amb representació al consistori (foto de Ràdio Rubí).

Jordi Giménez va iniciar la seva intervenció recordant la persistència de la crisi econòmica i que l’inici del mandat és un bon moment per concretar mesures d’austeritat, tot recordant el Pla de Racionalització, Estalvi i Eficiència 2010-2012 (PREIE) que tots els grups de l’Ajuntament de Rubí van aprovar l’octubre de l’any passat. Aquest Pla prioritza la reducció de despeses del capítol de personal, la reducció de l’estructura organitzativa, un pla de formació per als treballadors municipals i la seva promoció interna.

Giménez ha recordat que ACR ha estalviat més de 160 mil euros de recursos municipals amb la reducció del 56% de la retribució dels seus portaveus, amb la reducció del 40% dels diners per al grup municipal i amb la renúncia a tenir un assessor a mitja dedicació. A banda de recordar que ACR ha intentat durant el mandat que els càrrecs de confiança i l’assignació als grups es reduïssin, el portaveu en funcions ha concretat la proposta del Pla de Treball 2011-2015 d’ACR: reducció del 10% del sou dels regidors, del 25% dels diners per als grups municipals i la supressió dels càrrecs de confiança.

Vicenç Rabadán ha fet esment dels contactes amb els partits amb representació, centrats en la valoració dels resultats electorals, la possibilitat de pactes i les propostes d’austeritat d’ACR. Després de recordar que els pactes són formes habituals d’assolir majories absolutes i que això limita molt arribar a consensuar actuacions i projectes municipals, motiu pel qual ACR prefereix un govern en minoria del PSC, Rabadán ha explicat que Alternativa no combrega de la professionalització de la política local i que, en tot cas, assumeix dedicacions totals de l’alcaldia i tres tinences d’alcaldia, però entén que la resta de regidories poden gestionar-se amb dedicacions parcials i sense càrrecs de confiança, potenciant els professionals de la plantilla municipal.

Sobre la qüestió de les retribucions als polítics i als grups municipals, ACR proposa més rigor i control en les dedicacions, tant de membres de l’equip de govern com de l’oposició, per tal de concretar els diners públics que es destinen a la gestió política. Finalment, Rabadán s’ha referit a la investidura de l’alcaldessa: s’assumeix que la força amb la responsabilitat de governar és el grup socialista, però el vot dependrà d’un compromís clar de l’alcaldessa i de possible socis de govern en la reducció dels sous i retribucions per als càrrecs electes i l’aposta per polítiques socials, progressistes i amb participació ciutadana.

Share

    Comentaris

Nom

Comentari