Destacada participació de Rubí en la IV Bicicletada del Vallès (CAV)

12 juliol 2011, Afegir comentaris
Categories: Destacat, Mobilitat, Notes de premsa

Les Candidatures Alternatives del Vallès (CAV), coalició en què s’integra Alternativa Ciutadana de Rubí (ACR), van aplegar diumenge passat unes 400 persones en la Bicicletada “en defensa dels camins, les vies verdes i els carrils bici”. Les CAV van organitzar la IV edició d’aquesta activitat alhora lúdica i reivindicativa, que es va començar a fer l’any 2008 amb final a Ripollet, i que en següents edicions ha acabat a Sabadell, Badia del Vallès i, enguany, Cerdanyola del Vallès.A dos quarts de 10 del matí de diumenge, una trentena de persones es van aplegar al Parc de Ca n’Oriol per iniciar l’itinerari que els havia de portar fins al Parc de la Riera de Cerdanyola del Vallès. Els ciclistes rubinencs van passar pel torrent del Alous, amb alguns trams no massa apropiats per a l’activitat, fins el Parc del 25 de Setembre a Can Sant Joan, i posteriorment per la zona de l’Hospital General de Catalunya es va arribar a Mirasol, Valldoreix i Sant Cugat, on alguns membres del grup rubinenc van finalitzar la matinal.

El gruix del grup va travessar la ciutat veïna fins la carretera de Cerdanyola, que disposa d’un nou carril “bici”, fins al Parc Tecnològic del Vallès, ja a Cerdanyola, on es van trobar amb els grups de Castellar, Sabadell, Ripollet, Badia i Barberà. Tots junts es van dirigir conformant una gran caravana fins el Parc de la Riera, on es va fer un esmorzar popular i el conseller comarcal de les CAV, Carles Escolà, regidor de Compromís per Cerdanyola, va donar lectura a un manifest en defensa dels camins, els carrils bici i les vies verdes del Vallès.

Les CAV organitzen cada any aquesta activitat amb l’objectiu de reivindicar una altra cultura de la mobilitat i la necessitat d’adequar els carrers i carreteres com a itineraris segurs per a bicicletes, així com recuperar els camins i aconseguir que les Vies verdes siguin una realitat a la nostra comarca. Hom reclama a les administracions les inversions necessàries per aconseguir que la bicicleta no sigui únicament un element de lleure, sinó una alternativa real per a la mobilitat a les nostres ciutats, garantint la connexió segura entre els diferents pobles i polígons industrials al Vallès, una reivindicació que ACR creu encara més necessària a Rubí, una de les ciutats vallesanes amb menys carrils “bici” i que menys potencia aquest transport a la ciutat i a les zones industrials.

Per a més informació llegir el manifest Manifest CAV - Carrils bici (459 downloads)

Més fotos aquí.

Les CAV també van celebrar el divendres el seu primer sopar en conjunt: aquí més info.

Share

    Comentaris

Nom

Comentari