ACR, partidària de donar suport a les mobilitzacions per la sanitat pública

22 juliol 2011, Afegir comentaris
Categories: Destacat, Notes de premsa, Salut

Alternativa Ciutadana de Rubí (ACR) es va afegir a la declaració institucional que l’Ajuntament de Rubí va aprovar davant la previsió de retallada i supressió de diversos serveis que presta a la ciutat l’hospital Mútua de Terrassa. ACR va prioritzar la declaració conjunta que demanaven els treballadors de Mútua, que es van reunir amb la Junta de portaveus per explicar la gravetat de la situació si es tanquen els serveis de rehabilitació, reumatologia i endocrinologia, a més de la reducció a la meitat d’hematologia o el tancament durant l’agost del CAP Sant Genís.

Però ACR vol manifestar que va proposar una declaració institucional més contundent en l’exigència del manteniment dels serveis sanitaris a Rubí i la demarcació de Terrassa. En aquest sentit, va proposar donar suport a les mobilitzacions i accions convocades pel personal sanitari dels CAP de Rubí, així com intentar coordinar amb altres ajuntaments del Vallès Occidental accions contra les diverses retallades sanitàries a la comarca. Aquests canvis en la declaració no van obtenir el vist-i-plau de tots els grups, malgrat que la manifestació convocada a la plaça de la Sardana el passat dia 13 va comptar amb l’assistència de regidors/es de diversos grups municipals.

Alternativa Ciutadana coincideix amb les Candidatures Alternatives del Vallès (CAV) que les retallades en la sanitat pública són un atemptat contra els drets socials de la ciutadania, no només de Rubí sinó de tota la comarca. Cal recordar que a les mesures anunciades per Mútua de Terrassa i pel Consorci Hospitalari de Terrassa se sumen les retallades en el servei d’ambulàncies i el tancament de nombrosos CAP durant els caps de setmana i les nits a diversos municipis vallesans.

El conseller comarcal de les CAV, Carles Escolà, ha concretat la posició de la coalició alternativa: “Les retallades que ens anuncien volen dir massificació dels CAP, pitjor atenció i fins i tot riscos per la salut de les persones. És inadmissible”. Davant d’aquesta situació, ACR i les CAV treballaran per tal que els ajuntaments del Vallès facin totes les accions conjuntes possibles per tal d’exigir que no es retallin els serveis sanitaris actuals, a més de donar suport a tots el moviments socials que a la nostra comarca reclamin el manteniment i la millora dels serveis sanitaris dels que fins ara hem gaudit.

Alternativa Ciutadana de Rubí

Share

    Comentaris

Nom

Comentari