Discurs d’investidura de Carles Escolà, conseller de les CAV

27 juliol 2011, Afegir comentaris
Categories: CAV, Destacat

Bon dia a totes i a tots,

Tinc l’honor de ser el portaveu de les Candidatures Alternatives del Vallès en aquesta institució. Com ja sabeu, les diferents candidatures que formem aquesta coalició tenim un codi ètic molt clar, un instrument per garantir la total transparència de la nostra acció política davant de la ciutadania. És per aquest motiu, i vull anunciar-ho des del principi, que jo només estaré en aquest Consell Comarcal durant un any. Després em rellevaran altres companyes i companys de la coalició, persones que com jo, lluitem per una societat més justa, més lliure i igualitària, persones que defensem un projecte polític sense fer de la política la nostra professió, sense rebre res a canvi més enllà de la satisfacció de lluitar per allò en que creiem. Perquè nosaltres entenem la política com un servei a la ciutadania.

També farem aquesta política de relleus per denunciar que els Consells Comarcals són institucions buides de competències, creades a partir d’un interès polític i no de les necessitats de la ciutadania. Com ja han dit els companys de les Candidatures Alternatives del Vallès que abans que jo han ocupat aquest càrrec (el Jacint Padró, el Juan Antonio Pérez i l’Isidre Soler), els Consells Comarcals, tot i ser una bona eina teòrica, no tenen recursos propis, tots els són transferits, però en canvi sí que generen una elevada despesa que corre a càrrec dels impostos que paguem tots els ciutadans i ciutadanes. Actualment gestionen ben poques competències, no sempre de manera eficient i de vegades de manera simbòlica. Tot plegat suposa una elevada càrrega pressupostària per les despeses de personal i infraestructures que suposen i per les assignacions als consellers i conselleres, que no són nominals i que suposen sobresous lliures d’impostos als que tenen com a regidors i regidores. Els Consells Comarcals no són actualment institucions que responguin al servei i al interès de la ciutadania, sinó que són entitats al servei dels professionals de la política. Sovint també esdevenen llocs de treball per a persones properes als partits que els governen quan aquests han de deixar un càrrec i necessiten un lloc per a no fer el que caldria, tornar a la seva professió.

És per tot això que des de la nostra coalició volem fer una crida al conjunt de conselleres i consellers comarcals: tinguem la capacitat de convertir aquest òrgan comarcal en una institució realment al servei de la ciutadania, un instrument per defensar els drets socials i els serveis públics, per lluitar contra l’atur. Perquè la factura d’aquesta crisi no podem pagar-la la classe treballadora, perquè és injust i perquè és indecent. Senyores conselleres i consellers, siguem capaces de fer-ho, o sinó dissolguem aquest Consell Comarcal, estalviem a la ciutadania aquesta despesa inútil, perquè els recursos que aquí es malbaraten serien més útils per a polítiques socials. Els temps actuals exigeixen de mesures exemplars.

Moltes gràcies.

Share

    Comentaris

Nom

Comentari