Eleccions 20N: Firma contra la reforma antidemocràtica de la Llei Electoral!

07 setembre 2011, Afegir comentaris
Categories: Democràcia

Des d’Alternativa ens agradaria compartir aquesta informació amb tots vosaltres:

20N: Volem unes elecciones democràtiques. Firma contra la reforma antidemocràtica de la Llei Electoral!

Les eleccions generals del 20N es desenvoluparan sota una Llei Electoral que ja era escandalosament antidemocràtica. Però en aquesta ocasió hi ha una nova i gravíssima retallada democràtica fabricada pel PSOE i el PP, amb el suport de CiU i el PNB. Es tracta d’una reforma de la Llei Orgànica de Règim Electoral General (LOREG) aprovada el passat 28 de gener que obliga a tots els partits i coalicions que no tinguin representació parlamentària a recollir el 0’1% de les firmes de les persones amb dret a vot de cada circumscripció. Així, una candidatura que es volgués presentar a les 51 circumscripcions de l’Estat espanyol hauria de recollir més de 35.000 firmes, i una que es volgués presentar a les quatre circumscripcions de Catalunya, més de 5.400, convenientment ponderades per província i presentar-les en el període comprès entre el 27 de setembre, data oficial de convocatòria de les eleccions, i el 17 d’octubre plaç límit per a l’entrega de les candidatures.

Aquesta mesura busca excloure de la participació electoral a una sector molt important de la ciutadania que no s’identifica amb els actuals partits parlamentaris i suposa un gravíssim atac als drets democràtics bàsics, que s’afegeix a les retallades socials que ja estem patint.

Per aturar aquesta involució democràtica i exigir la derogació d’aquesta disposició de la LOREG s’ha posat en marxa una campanya de recollida de signatures.

Firma contra la reforma antidemocràtica de la Llei Electoral:http://www.20nlibreparticipacion.org
Volem unes eleccions lliures!

Share

    Comentaris

Nom

Comentari