Nota d’ACR: Ara s’haurà de pagar a l’aparcament de l’H. de Terrassa

22 Setembre 2011, Afegir comentaris
Categories: Salut

Des de Alternativa volem informar de la imminent privatització de l’aparcament de l’Hospital de Terrassa, que és l’Hospital. La Junta del Consorci, en la que té majoria decisòria la Generalitat, és la que ha donat el vist i plau a l’aparcament de pagament.

Ja fa mesos varem denunciar la precarietat del transport públic per anar a l’hospital, on s’hi pot arribar de dues maneres: 1) amb una línea d’autobus (B-8) de baixa freqüència (1 bus/hora) i amb un recorregut de més d’una hora, 2) l’opció de pagar un bitllet dels FGC fins a Terrassa i desprès un altre bitllet d’autobús urbà fins a l’Hospital. En el mes d’abril és va presentar una moció proposada per l’AAVV Les Torres- Rubí 2000, que va ser aprovada per tots els grups municipals, i en la que es demanava la millora del servei de transport públic a la Generalitat. En el seu moment, l’alcaldessa va fer arribar una carta al conseller Sr. Recoder, i en la reunió entre veïns, Ajuntament i Generalitat es va fer arribar la queixa de que molts ciutadans que es veien obligats a fer servir el cotxe per falta de transport públic eficaç, a pesar d’haver-hi unes lleis de mobilitat que obliguen a tenir un bon servei de transport públic als Hospitals. Paral·lelament, però s’ampliava l’aparcament fins a més de 1000 places. És a dir, el govern, que d’altra banda va reconèixer la precarietat del servei, ens demana amb campanyes l’ús del transport públic per reduir la contaminació atmosfèrica, però per contra privatitza un espai públic que ara serà de pagament, una mena de copagament sanitari encobert, que s’ha de sumar a les retallades del sistema sanitari.

Es per això que demanem unitat a tots els grups municipals en aquest tema per reclamar a la Generalitat, que paralitzi la privatització de l’aparcament fins que no hi hagi un servei públic eficaç pels ciutadans de Rubí, Sant Cugat i Castellbisbal, tal i com es va demanar fa uns mesos.

Share

    Comentaris

Nom

Comentari