ACR presentarà una moció impulsada per la PAH

ACR ha presentat a la Junta de Portaveus una moció impulsada per la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca, que es porta treballat des de fa dos mesos, i en la que també ha participat ICV-EUia. Aquesta moció és la continuació d’una altra aprovada pel  ple de l’Ajuntament de Rubí el passat mes d’octubre a favor de la dació del pagament.

L’objectiu de la nova moció és que es creï una taula especial d’habitatge que actuï com a mediadora entre les entitats financeres i les famílies amb problemes o perill de desnonament. Aquesta taula estaria formada per representants municipals, representants dels afectats i entitats veïnals, que serien els d’interlocutors amb les entitats financeres i els administradors de finques. En la moció també es demana que els governs responsables en polítiques d’habitatge es plantegin la conversió legal dels habitatges buits en un parc d’habitatges socials per famílies d’insolvència sobrevinguda.

A la moció ICV-Euia ha incorporat una declaració de principis per tal que Rubí sigui una ciutat activa en contra dels desnonaments. També es demana condonar l’impost de plusvàlua, que és de responsabilitat municipal, i que han de pagar les persones desnonades íntegrament, tal i com diu la llei, en referència a les transmissions forçades per ordre judicial.

Moció aquí: Acta Ple 27_10_2011 (538 downloads)

Share

    Comentaris

Nom

Comentari