Article d’ACR “La Ciutat”: Proposem municipalitzar de nou l’Ateneu

15 Novembre 2011, Afegir comentaris
Categories: Cultura, esports i oci

Article d’ACR per la revista “La Ciutat” – Novembre 2011:

Fa un any, l’equip de govern de l’Ajuntament de Rubí va decidir deixar en mans d’una empresa privada la gestió i la dinamització de l’Ateneu municipal. Després de les obres de millora que s’hi van fer, es va optar per externalitzar aquest servei amb un cost de 90 mil euros (IVA inclòs), el doble del que s’havia destinat a la seva gestió quan n’era responsable la Coordinadora d’Entitats. Molta gent de Rubí, i ACR s’hi compta, creu que els 90 mil euros cobrats per l’empresa Iniciatives i Programes SL no han tingut un reflex en la dinamització de l’Ateneu. Per això, en el Ple de setembre Alternativa va demanar informació del balanç d’activitats que s’han fet a l’Ateneu des de l’octubre de 2010 per poder valorar la seva externalització.

Curiosament, l’equip de govern havia aprovat el dia 20 de setembre, en sessió de la Junta de Govern Local, iniciar per segona vegada, amb una urgència sospitosa, la contractació del Servei de “Dinamització de l’Ateneu Municipal de Rubí” per la mateixa quantitat de 90mil € per anualitat, però amb una durada de 2 anys prorrogables per dos anys més.

En el context de l’elaboració dels Pressupostos municipals per al 2012, ACR és partidària d’intentar reduir al màxim les despeses que ens semblen qüestionables socialment, i més en temps de crisi. Entre la reducció de despeses, les subvencions i els ajuts al teixit d’entitats i associacions semblen que aniran a la baixa, i justament per això ara és més necessari que mai tenir uns criteris transparents i el més justos possibles per decidir com es distribueixen els diners disponibles.

Aquesta situació ens ha fet considerar que la gestió de l’Ateneu s’ha de valorar per intentar optimitzar-la. Potser 90 mil euros l’any no és una quantitat exagerada, però sí ho seria si la dinamització ha esdevingut infrautilització. ACR qüestiona aquesta contractació fins que es puguin contrastar les dades i considerar, fins i tot, si cal deixar en mans d’una empresa privada externa a Rubí la gestió d’un Ateneu que no ens sembla ni municipal ni dinamitzat.

Alternativa Ciutadana de Rubí

Share

    Comentaris

Nom

Comentari