Més de 50 persones s’apleguen a Gràcia a la xerrada Municipalisme combatiu als Països Catalans.

Més de 50 persones s’apleguen a Gràcia a la xerrada Municipalisme combatiu als Països Catalans.

Elisenda Alamany, regidora de L’Altraveu i membre de les Candidatures Alternatives del Vallès, va explicar l’experiència des d’un punt de vista ampli on els moviments socials intervenen en l’arena del govern local, amb intervencions com la protesta, la col·laboració amb el disseny de les polítiques públiques d’àmbit local, el dret a petició, la relació amb càrrecs electes i els partits polítics tradicionals i des d’un punt de vista restringit; l’articulació dels moviments socials locals en candidatures amb voluntat d’obtenir representació. Alamany apuntava que “construir comunitat és donar sentit polític i col·lectiu a qüestions que preocupen als i les ciutadanes des dels nostres espais més propers” i que per no abandonar-se en els rols i les lògiques dels partits polítics tradicionals, “tan important és ser en els espais decisoris com mantenir les vies de pressió que els han fet possibles”.

Àlex Maymó, regidor de la CUP de Molins de Rei, va basar la seva intervenció en l’experiència a nivell municipal, aportant alguns dels reptes i dels desafiaments que planteja treballar des de la proximitat. Algunes de les intervencions que van donar-se en el marge de la xerrada van servir per explicar la política econòmica d’aquestes candidatures municipalistes així com la sociologia de la militància i de l’electorat.

Share

    Comentaris

Nom

Comentari