Article d’ACR a La Ciutat: “Espona: massa soroll i poca transparència”

17 desembre 2011, Afegir comentaris
Categories: Cultura, esports i oci
Etiquetes:

El 23 de juny de 2010, onze mesos abans de les eleccions municipals, es van iniciar les obres d’adequació de l’antiga Espona com a seu del que sonava com a Centre Nacional de Dansa i que al final ha estat batejat com a Centre de Dansa Tradicional. Gairebé un any i mig després, L’Esbart Dansaire, entitat que havia d’instal·lar-se a l’equipament, encara no ha pogut fer-ho perquè el nivell de soroll i vibracions que genera la dansa és  superior al permès, amb les consegüents molèsties per als veïns.

Tothom suposava que les obres incloïen una insonorització notable, però els tècnics municipals han reconegut en una reunió informativa amb els grups de l’oposició que no s’havia previst en el projecte inicial perquè creien que amb mesures correctores al sostre i el terra especial n’hi hauria prou. Un mes després d’iniciar les obres, una prova acústica demostrà l’error i es va decidir incorporar per 19 mil euros la insonorització de la paret, però no es va invertir en una actuació al terra per evitar vibracions i un soroll superior als 100 decibels perquè les prescripcions comercials del terra, recomanat pel mateix Esbart Dansaire, garantien la insonorització. Però la nova prova feta just abans de les eleccions locals prova que el nou terra evitava l’excés de soroll però no les vibracions provocades pels salts. A hores d’ara, s’està pendent d’una nova actuació (terra flotant amb una solera de formigó), amb un cost de 56 mil euros més.

Les reunions demanades pels grups de l’oposició han posat sobre la taula una cadena de despropòsits del projecte Espona, en què es barregen decisions preses per tècnics i pels polítics impulsors del projecte. El que queda clar és que a les empreses constructores no se’ls pot demanar responsabilitats. Potser el primer error va ser escollir aquell edifici com a equipament per a la dansa (s’havia fet ja una adequació com a centre cívic del barri). Potser algun grup va voler capitalitzar electoralment el projecte amb una inauguració prematura. Potser reduir costos en allò essencial acaba sortint massa car.

Share

    Comentaris

Comments are closed.

Nom

Comentari