Can Carreras i Can Balasc, un problema important a Rubí

29 gener 2012, Afegir comentaris
Categories: Assemblea, Destacat, Medi ambient
Etiquetes: ,

Alternativa Ciutadana de Rubí ha explicat als assistents de l’assemblea d’aquest dissabte tota la problemàtica al voltant de l’abocador de Can Carreras. Amb la presència de veïns de la zona, farts de les olors que els arriben diàriament i del soroll dels camions de gran tonelatge que passen per la carretera antiga d’Ullastrell, s’ha explicat tot el procés judicial, s’han denunciat totes les irregularitats i il·legalitats i s’ha parlat de com enfocar la problemàtica en els pròxims mesos. Entre d’altres coses, tothom ha estat d’acord que el moviment social és bàsic per tal d’aconseguir parar aquest abocador de gestió nefasta. Per tant, l’acció ciutadana en els pròxims mesos serà clau. És per això que es faran sessions informatives i tota una sèrie d’accions per tal d’aconseguir la complicitat dels rubinencs i rubinenques.

Al la segona part de l’assemblea també s’ha parlat del possible nou abocador a Can Balasc, que el Grupo Sánchez, el mateix que ara gestiona Can Carreras, vol crear. En aquest sentit, ACR pensa seguir defensant la NO creació d’aquest abocador, i s’ha acordat fer un front comú amb els veïns de Can Carreras i tota la zona afectada. Respecte a aquest mateix tema ACR farà una roda de premsa aquest mateix dilluns al CRAC.

Adjuntem aquí informació pel què fa a algunes de les irregularitats denunciades durant l’assemblea, així com fotos de Can Carreras i Can Canyadell fetes aquest gener:

1) Sentència judicial que recorda la prohibició de pas de camions per el camí d’Ullastrell, i que, de forma limitada, només permetia el pas de camions per la nit, i no de dia tal i com passa ara. Per tant, actualment això no es fa complir. A més, recordem que l’existència d’un camí alternatiu al camí d’Ullastrell (aquest no apta per a vehicles pessants) era condició imprescindible per tal de donar la llicència d’activitat d’abocador a Can Carreres. En el seu moment se li va permetre l’ús temporal, però no indefinit. Aquest tema ja s’ha posat en coneixement del Sr. Velasco, que no s’ha pronunciat públicament encara.

[Download not found]

2) Fotos de Can Carreras i Can Canyadell: àlbum complet aquí.

Share

    Comentaris

Nom

Comentari