Des del juliol del 2011 teníem el Pla d’Equipaments Culturals i no ens ho havien comunicat

Alternativa Ciutadana de Rubí ja feia temps que demanava l’elaboració d’un Pla d’Equipaments Cultural de la ciutat de Rubí. De fet, en el ple d’octubre del 2009, ACR, juntament amb CIU i ICV-EUiA, va presentar una moció on es demanava: a) fer un estudi sobre les necessitats de locals i espais de les entitats, grups i associacions actives, sense ànim de lucre i que figuressin en el Registre de l’Ajuntament, b) fer un inventari de tots els locals i espais de propietat municipal o  en lloguer, actualment en ús i els que són susceptibles  de ser utilitzats per entitats socials, culturals, educatives i esportives (curiosament, durant el ple d’aquest mes de gener el Ple va aprovar una moció relativa a aquest punt), c) elaborar el Pla d’Equipaments Socials, Culturals, Educatius i Esportius de Rubí que defineixi, entre d’altres, quins espais i locals i amb quines característiques estan a disposició de les entitats de Rubí, i els criteris per assignar-los i per mantenir-los assignats a les entitats, i d) portar a terme un procés participatiu amb les entitats i la ciutadania per recollir idees i propostes per definir l’ús del local dels antics Cinemes. Només el quart punt es va aprovar a través d’una modificació de la proposta de moció inicial, i tot i així, estem a 2012 i encara no s’ha fet aquest procés participatiu per decidir el futur del antics Cinemes.

Tornant al Pla d’Equipaments Culturals, el novembre del 2010, una trentena d’entitats de Rubí van demanar, entre altres coses, la redacció d’aquest pla (que era el que ja demanava la moció abans esmentada). Davant d’aquesta demanda, la regidora de cultura en aquell moment, Neus Muñoz, va dir que la Diputació de Barcelona estava treballant en l’elaboració d’aquest pla. Un any més tard, en el ple de novembre del 2011, ACR va fer un prec demanant l’estat del document i per saber quan el Govern pensava presentar-lo a les entitats que l’havien demanat anteriorment. Des de llavors ACR no ha rebut cap resposta formal per part del Govern, tampoc les entitats. Curiosament, però, aquesta setmana ACR ha trobat (de casualitat) el Pla d’Equipament Culturals penjat a la web de la diputació. Aquest document data del juliol del 2011! Des d’ACR ens preguntem per què no s’ha informat de l’existència del document als grups de l’oposició i a les entitats que en el seu moment van signar el manifest. Un cop més, es demostra la inoperància del Govern a l’hora d’informar com és degut. Així doncs, demanem a l’Ajuntament una explicació de perquè no s’ha informat a temps i que exposi què pensa fer a partir d’ara amb aquest document tant reivindicat pels rubinencs i rubinenques.

Alternativa Ciutadana de Rubí

Share

    Comentaris

Nom

Comentari