El debat d’ACR sobre les retallades en salut acaba amb el compromís de crear una plataforma unitària

Notícies relacionades amb la xerrada sobre retallades en salut organitzada per ACR.

Rubitv.cat:

El debat d’ACR sobre les retallades en salut acaba amb el compromís de crear una plataforma unitària

Els assistents al col·loqui consideren que les xerrades ‘són importants però no suficients per acabar amb les retallades’

El CRAC ha acollit aquest dissabte a la tarda un col·loqui sobre els efectes de les retallades en matèria sanitària a la nostra ciutat. L’acte, organitzat per Alternativa Ciutadana de Rubí (ACR), ha aplegat una quarentena de persones, que han pogut escoltar el testimoni d’Asun Reyes, doctora de medicina familiar del CAP Anton de Borja, Empar Álvarez, cardiòloga de l’hospital Mútua de Terrassa, i Sergi Raventós, de l’Associació Dempeus per la Salut Pública. Una de les conclusions que s’han extret d’aquest debat és que ‘aquest tipus d’actes són importants però insuficients per tal d’evitar les retallades’. Per això, els participants han considerat necessari crear una plataforma unitària, que començarà a gestar-se durant les properes setmanes.

Ràdio Rubí:

ACR aborda els efectes de les retallades sanitàries

Els ponents a la conferència sobre les retallades sanitàries

Ampliar en una finestra emergentEls ponents a la conferència sobre les retallades sanitàries
espai
Una trentena de persones han assistit aquest dissabte a la xerrada sobre els efectes de les retallades en matèria de salut organitzada per Alternativa Ciutadana de Rubí (ACR) al Centre Rubinenc d’Alternatives Culturals (CRAC). La metgessa de família del CAP Anton de Borja Assun Reyes, la cardiòloga Empar Àlvarez i el membre de l’associació Dempeus Sergi Raventós han estat els ponents.

Segons els professionals sanitaris, la situació de Rubí en matèria de salut és força complicada, ja que no s’estan cobrint ni les baixes ni els dies lliures del personal. També denuncien una massificació dels centres i un creixement important en les llistes d’espera per a visites i consultes.

Assun Reyes, metgessa de família del CAP Anton de Borja, ha augurat que les retallades en sanitat s’agreujaran encara més davant la manca de resposta per part dels usuaris i dels professionals: “La situació sanitària és reflex de la situació social. Hi ha molt poca resposta malgrat l’agressió. Hi ha un factor por que espero que aviat ens traiem de sobre”. En aquest sentit, Reyes ha recordat que la salut és un dret i que l’Estat no pot retallar-lo.

ACR ha volgut tractar aquest tema des del punt de vista local i oferir una visió positiva de cara al futur, que permeti trobar solucions. Núria Mulé, membre de la formació d’independents, ha lamentat que, darrere de les retallades, hi ha “una voluntat des desmantellar el sistema públic”.

Cada dimecres, el personal sanitari i els usuaris del CAP Anton de Borja es manifesten a la porta del centre.

Recursos relacionats:
Share

    Comentaris

Nom

Comentari