Reunió de l’AVV Les Torres Rubí-2000 i membres de grups de l’oposició de l’Ajuntament de Rubí, amb la Direcció General de Transports de la Generalitat de Catalunya

10 abril 2012, Afegir comentaris
Categories: Mobilitat, Salut

Reunió de l’AVV Les Torres Rubí-2000 i membres de grups de l’oposició de l’Ajuntament de Rubí,  amb la Direcció General de Transports de la Generalitat de Catalunya

El representant veïnal, i els grups municipals de l’oposició a l’ajuntament de Rubí han reclamat una millor connexió entre l’equipament sanitari i el nostre municipi i propostes de millores en rodalies.

El president de  l’Avv Les Torres- Rubí 2000, Eduardo Asensio per tercera vegada, i membres dels grups municipals de l’oposició de Rubí: Rafa Páez (PP) i Agustí M. Botija (ACR), i els senyors Joaquim Sant Nicolas (CiU) i Francesc Hinojosa (ICV-EUiA), que no van poder assistir per raons de feina, es van reunir el passat 29 de febrer amb el responsable de Mobilitat i Transport de la Generalitat de Catalunya, el Sr. Ricard Font Hereu i el subdirector de coordinació i gestió, el Sr. Benjamin Cubillo. L’objectiu de la trobada era reclamar una millor connexió entre la ciutat i l’Hospital de Terrassa amb transport públic, concretament, amb la millora de la línia d’autobus B-8, i formular propostes per estudiar millores en les interconnexions dels dosVallès amb el Baix Llobregat passant per Rubí.

La delegació rubinenca va reclamar més freqüència (passa un vehicle cada hora) i un replantejament del trajecte, per disminuir el temps d’aquest (poc mes d’una hora actualment). Aquestes peticions, que ja s’havien fet en reiterades ocasions, cobren ara importància, ja que des de fa unes setmanes, l’aparcament de vehicles de l’Hospital de Terrassa és de pagament, sumat a l’augment de trànsit per la carretera de Terrassa a causa de la reducció dels descomptes al peatge de l’E9. També és va posar a sobre la taula la possibilitat de crear una nova línia, per ara descartada per manca de pressupost.

Davant aquestes necessitats, els responsables de Mobilitat i Transport van recordar que la mitjana d’usuaris per servei a Rubí de la línia B-8 és de només 4, motiu pel qual la Generalitat s’ha plantejat reduir el servei d’aquesta línia. Com a alternatives, proposen fer el trajecte amb FGC i autobús, una solució que a més de ser més cara (implicaria pagar dues zones tarifàries) és un greuge per als usuaris amb problemes de mobilitat, que es veurien obligats a fer transbord. Els responsables demanen un temps per estudiar la repercussió del nou aparcament de l’Hospital per a cada tipus d’usuari, i avaluar les possibles modificacions del trajecte.

Ambdues parts es van emplaçar a una nova trobada durant el mes de maig, moment en que la direcció general de Mobilitat disposarà d’un estudi sobre el funcionament i usos de la línia B-8.

Millores al servei de Rodalies Renfe

Durant la reunió, els representants rubinencs també van demanar millorar l’accés  a l’estació de Rodalies Renfe, així com la neteja de tot l’àmbit de la mateixa. Millorar els serveis de les línies R7 i R8, que podrien passar per perllongar l’actual R7 fins al Baix Llobregat, sense entrar a Barcelona i incrementar la freqüència de la R8 amb trens cada mitja hora, com abans de les obres. També es va demanar la millora de les estacions ja existents i la creació de noves estacions en la nova línia R8.

Signen aquesta nota:

AVV. Les Torres Rubí – 2000, ICV-EUiA, CiU, PP Catalunya i  ACR.

Share

    Comentaris

Nom

Comentari